16 / 05 / 2024

mimari kültür söyleşisi

mimari kültür söyleşisi

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı söyleşide Doç. Dr. Kamuran Sami "Cebimdeki Kimlik Veya Yersel Kimlik: Yer, Zaman Ve Mekanın Halleri Üzerine Antropolojik Bir Okuma" adlı sunum gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 450 sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, farklı şehirlerde bulunan birimlerine, sözleşmeli sanatçı alımı yapacaktır. Bu alım, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde gerçekleştirilecek olup bazı şehirler ve branşlarda belirlenen sayıda sanatçıya ihtiyaç duyulmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 235 sözleşmeli personel alıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! Şimdi şartlara bakın! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 235 sözleşmeli personel alımına ilişkin ilan yayımlandı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı 235 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman? Şartlar neler? İşte merak edilenler...

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Şartlar açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve son başvuru tarihi paylaşıldı.

Kültür Bakanlığı tarafından Uzman Yardımcısı alınacak! YDS puanı şart!

Kültür Bakanlığı bünyesine YTB memur alımı yapılacağı Resmî Gazete üzerinden yayımlandı. Üstelik KPSS şartı aranmıyor. Kültür Bakanlığı bünyesine farklı dillerde YDS Puanı ile Uzman Yardımcısı ve farklı alanlarda memur alımı yapılacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 165 sözleşmeli personel alacak! Lise mezunu olmanız yeterli!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Lise, ön lisans ve lisans mezunu kişiler arasından 165 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki, adaylarda aranan şartlar neleri son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Yeni ve eski CSO binaları 'kültür kampüsü' haline gelecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) inşaatına devam eden yeni binasıyla ilgili konuştu. Ersoy, "Yeni ve eski CSO binası ile orayı kültür kampüsü haline getiriyoruz'' dedi.

Kalyon Kültür açıldı!

Kalyon Grup’un kültürel üretimi desteklemek amacıyla kurduğu Kalyon Kültür, bugün açılıyor. Toplumsal buluşma mekânı olarak adlandırılan merkez, sergilere, söyleşilere ve sanat alanında pek çok etkinlik ile organizasyona ev sahipliği yapacak...

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Kahramanmaraş Nuri Pakdil Kültür Kampüsü tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Nuri Pakdil Kültür Kampüsü'nü tamamlıyor.

mimari kültür söyleşisi Haberi

mimari kültür söyleşisi

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı söyleşide Doç. Dr. Kamuran Sami "Cebimdeki Kimlik Veya Yersel Kimlik: Yer, Zaman Ve Mekanın Halleri Üzerine Antropolojik Bir Okuma" adlı sunum gerçekleştirdi.


Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi tarafından "Dünya Mimarlık Günü" dolayısı ile söyleşi düzenlendi. Mimarlık Söyleşilerinin 7. si olan söyleşide öğretim üyelerinden Doç. Dr. Kamuran Sami ve Öğr. Gör. Derya Çakır Aydın sunumları ile katılımcılara mimarlık üzerine bilgiler verdi.


Mekanın tanımını yapan Sami, mekanın mesken ve mahrem olduğunu söyleyerek, "İnsan varsa mesken vardır" dedi. Mekanın anlam bulabilmesi için demokrasinin şart olduğunu belirten Sami, Mezopotamya'nın kültürün başkenti olduğunu ve önemini vurguladı.


Sami, ülkemizden ve çeşitli ülkelerden resimlerle mimari ve antropolojik açıdan farkları öğrencilerle paylaşarak, mimari yapının öneminden ziyade bir kültürü yansıtan en önemli dokunun renklerden oluştuğuna dikkat çekti.


Mekanların güzel,...