30 / 04 / 2024

Kalyon Kültür açıldı!

Kalyon Kültür açıldı!

Kalyon Grup’un kültürel üretimi desteklemek amacıyla kurduğu Kalyon Kültür, bugün açılıyor. Toplumsal buluşma mekânı olarak adlandırılan merkez, sergilere, söyleşilere ve sanat alanında pek çok etkinlik ile organizasyona ev sahipliği yapacak...



Kalyon Grup, Gösteri ve Sanat Merkezi ile Kongre ve Kültür Merkezi’ni, Nişantaşı’nda II. Abdülhamid tarafından yaptırılan ‘Taş Konak’ta hayata geçiriyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak Kalyon Kültür Nişantaşı'nda açıldı.

Kültür ve sanat alanında geçmişi yeniden canlandırmayı ve bu alanı üretken kılacak yenilikleri hayata geçirmeyi hedefleyen Kalyon Kültür, 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan ve "Kimseye Etmem Şikayet" adlı nihavent eserin sözlerini yazan İhsan Raif Hanım'ın, Nişantaşı'ndaki evi Taş Konak'ta hizmet vermeye başladı.

Açılışa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ve Kalyon Kültür Kurucusu Sena Kalyoncu, iş, sanat ve basın camiasından önemli isimler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Emine Erdoğan, Kalyon Kültür'ün Türkiye'nin ve İstanbul'un kültür-sanat hayatına katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Emine Erdoğan'a Çingene Kızı mozaiğinin minyatürünü hediye etti.

İlk sergi "Kökler"

Katılımcılar daha sonra Kalyon Kültür bünyesinde açılan ilk sergi olan, dünyanın önemli fotoğrafçılık kurumlarından Uluslararası Fotoğraf Merkezi (Internatifonal Center of Photography-ICP) tarafından düzenlenen 22. Infinity Awards'ta "Genç fotoğrafçı" ödülünü kazanan fotoğrafçı Ahmet Polat'ın "Kökler" adlı sergisini dolaştı.

Hollanda'da yaşayan sanatçı Ahmet Polat'ın, kişisel tarihine yolculuk niteliği taşıyan sergi, fotoğrafçının, 2019 yılında Hollanda'dan babasıyla birlikte ilk kez Gaziantep'teki köylerine yaptığı ziyareti konu alıyor.

Fotoğrafçı Ahmet Polat, katılımcılara fotoğrafları hakkında bilgi verdi.

Sergilere, söyleşilere, müzik dinletilerine ve sanat alanında pek çok etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapacak olan, aynı zamanda "toplumsal buluşma mekanı" olarak tanımlanan Kalyon Kültür, 9 Mart itibari ile sanat etkinlikleri düzenleyecek.

Binanın tarihi dokusuna dokunulmadan muhafaza edinilen mekan, barok dönem süslemeleri ile  beş kattan oluşuyor. Nigar Hanım Sokağı'na açılan arka bahçeye sökülüp takılabilen bir  kış bahçesi yapıldı.

 

 


Geri Dön