04 / 05 / 2024

mimarı yapılar

mimarı yapılar

Çin, 'tuhaf mimari'leri yasaklayan ve aşırı büyük, yabancı kültürlere özenen, tuhaf binaların bazılarını eleştiren yeni bir talimat yayınladı. İşte Çin'deki ilginç yapılardan bazı örnekler...

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunan ve yıkım kararı alınan yapı ile Fener Mahallesinde tehlikeli olan yapıları yıktı...

Bob Allies: Sembol yapılar tarih olacak!

Londra'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tanınan ünlü İngiliz mimar Bob Allies, tasarımın ikinci plana atıldığını aktardı. Allies, gelecekte sembol yapıların ortadan kalkacağını söyledi. 

Denizli Mimarlar ve Yapıları sergisi açıldı!

Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Mimarlar ve Yapıları’ sergisi Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Sergide 20 mimarın 300’e yakın projesi yer aldı.

Ahşap yapılar deprem riski taşımıyor!

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi'ni gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirtti.

PAB Mimarlık turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor!

2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, çevreye en az müdahale olacak şekilde ele aldığı yenilikçi ve esnek tasarım anlayışıyla turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor.

Yöntem Yapı Denetim başta Eskişehir olmak üzere yapıları denetliyor!

Yurt geneline hizmet vermek üzere faaliyetlerine Eskişehir'de başlayan Yöntem Yapı Denetim, alanında deneyimli mimar ve mühendisler ile 14 yıldır konuttan fabrika binalarına ve AVM'lere kadar bitmiş tüm yapıların denetimini yapıyor.

Riskli yapıların yıkılması nasıl gerçekleşir?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılar nasıl yıktırılır? Riskli yapıların yıktırılması adım adım nasıl gerçekleşir? İşte Kentsel Dönüşüm Kanunu'na göre Riskli yapıların yıkılması nasıl gerçekleşir? sorusunun cevabı...

Muğla'daki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor!

Çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor.

KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanları kısaca KDKÇA alanlarında yapılabilecek yapılar, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir? İşte KDKÇA'da yapılabilecek yapılar...

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

mimarı yapılar Haberi

mimarı yapılar

Ülkede son yıllarda, örneğin biri çaydanlığa, başka biri pantolona benzeyen birçok ilginç yapı inşa edildi. 


Yeni talimatla binalar, ekonomik, fonksiyonel, estetik zevklere uygun ve çevre dostu olmak zorunda.  


Çin'de inşa edilen Burgu Bina tasarımıyla dikkat çekiyor!



İşte Çin'deki ilginç yapılardan bazı örnekler...



Çin devlet gazetesi People's Daily'nin fallik görünüşlü binası. Bilhassa fotoğraftaki gibi etrafındaki iskeleyle görüldüğünde nahoş bir manzara oluşturmakla eleştiriliyor. Boyu 150 metre.




Pantolon gibi görünen bu bine Merkezi Çin Televizyonu'nun merkezi. 2013 yılında da dünyanın en güzel yüksel binası seçilmişti.




İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin Ordos kenti, nüfus azlığından ötürü 'hayalet şehir' olarak anılıyor. Ancak bu iki bina da şehrin şöhretine şöhret katıyor. Soldaki şehir kütüphanesi, sağdaki ise Ordos Müzesi.




Wuhan şehrindeki Phoenix kuleleri, gelecek birkaç yıl içinde tamamlandığında,...