22 / 05 / 2024

Mimaride teknoloji

Mimaride teknoloji

Mimari ve tasarım daima hayatımızda karşımıza çıkıyor. Bölgeden bölgeye, kültürden kültüre değişiklik gösteriyor. Dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak gelişen teknoloji ortaya benzer çalışmalar çıkarmaya başladı. Mimari tasarımda odağımıza kültürü mü yoksa teknolojiyi mi almalıyız.

Mimaride odak kültür mü teknoloji mi?

Mimari ve tasarım daima hayatımızda karşımıza çıkıyor. Bölgeden bölgeye, kültürden kültüre değişiklik gösteriyor. Dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak gelişen teknoloji ortaya benzer çalışmalar çıkarmaya başladı. Mimari tasarımda odağımıza kültürü mü yoksa teknolojiyi mi almalıyız.

Mimaride yeni trend kültürlerin yok olmasını önlüyor!

Dünya her gün yepyeni bir akımla karşı karşıya… Gelişen moda sektörü teknoloji ile hız kaybetmeden geleceği yakalayabilmeye çalışıyor. Bu doğrultuda iç mimaride yeni trend; geçmiş ile gelecek ardasında ki bağı kopartmamak.

Marmara Üniversitesi teknoloji geliştirme bölgeleri imarı askıda!

Kadıköy, Halkalı ve Maltepe'de Marmara Üniversitesi'nin Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak belirlenen alanlar geçen yıl Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Belirlenen bölgelerin imar planı bugün askıya çıktı...

Novatrans Teknoloji Elektrik Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Novatrans Teknoloji Elektrik Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bülent İnce tarafından 10 bin TL sermaye ile 1 Temmuz 2015 tarihinde Kartal'da kuruldu.

Spark Teknoloji Emlak İnşaat Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Spark Teknoloji Emlak İnşaat Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Husseın Ghannam tarafından 26 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Küçükçekmece'de kuruldu.

Türk Telekom Teknoloji Başkanlığı’nın tercihi A4 Plaza!

TNL Gayrimenkul Geliştirme'nin danışmanlık ve kiralama hizmetlerini gerçekleştirdiği A4 Plaza, Türk Telekom Teknoloji Başkanlığı ofisi olarak hizmet verecek.

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayaz Tren Vagon Demiryolu Teknoloji ve Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 15 Haziran'da Başakşehir'de kuruldu.

Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu Bilim ve Teknoloji Fuarı açıldı!

Esenyurt Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Bilim ve Teknoloji projeleri, Esenyurt Belediyesi Zübeyde Hanım Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle sergilendi.

İnşaata yeni teknoloji getirene yatırımda destek geliyor!

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. İmar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yeni teknoloji getiren yatırımlara destek geliyor. Sığınak ve otoparkı daraltana ise ceza yolda

Attelia Yapı Tasarım Teknoloji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Attelia Yapı Tasarım Teknoloji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Ali Tolga Cengiz tarafından 75 bin TL'lik sermaye ile 12 Mayıs'ta Ataşehir, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde kuruldu.

İnşaat projelerinde yeni teknoloji getirene destek geliyor!

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. İmar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yeni teknoloji getiren yatırımlara destek geliyor. Sığınak ve otoparkı daraltana ise ceza yolda.

Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması netleşti!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması netleşti. Eğitim alanındaki dev işbirliği hakkında bilgi veren Bakan Fikri Işık, “Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi’nin yakınında inşa edilecek” dedi.

Teknoloji turizmi büyük ilgi görüyor!

Multimedya teknolojisiyle birlikte dijital dünyaya olan merak, bu alanda yeni bir turizm alanı açtı. İnsanlar artık tatil dönemlerinde teknoloji müzelerini, inovasyon merkezlerini gezer oldu.

Mimaride teknoloji Haberi

Mimaride teknoloji

Mimari ve tasarım insanlığın doğduğundan beri hayatımızda. Gelişerek, biçim değiştirerek varlığını koruyor. Zira başta barınma olmak üzere insanlığın en temel ihtiyaçlarını karşılayan bir disiplin. Tasarım ise her an, her yerde ve her şeyde karşımıza çıkıyor. Kültürler ve coğrafi bölgeler arası farklılık gösteren mimari tasarım dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak gelişen teknolojiyle birlikte benzer özellikler taşımaya başladı. 

Star Gazetesi'nin haberine göre; gelişen teknolojiyle birlikte artık fabrikasyon ve tek düze yapılar ortaya çıkmaya başladı. Bu durumu binalar büyüdü, mimarlık küçüldü şeklinde yorumlayabilir miyiz? Belki. “Peki böyle bir durumda mimari tasarım yapılırken odağımız ne olmalı? Kültür mü yoksa teknoloji mi?” sorusunu sormak da kaçınılmaz oluyor. 

Odağımıza kesinlikle kültürü almalıyız

Bütün bunları geçtiğimiz günlerde düzenlenen 4. Uluslararası Mimari Tasarım Zirvesi’nde (Arch Design Summit 2019) bir...