18 / 05 / 2024

mimarlar neden melih gökçeke suç duyurusunda bulundu

mimarlar neden melih gökçeke suç duyurusunda bulundu

Mimarlar Melih Gökçek’e nefret suçu işlemekten suç duyurusunda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Hıdırlıktepe kentsel dönüşüme ilişkin açıklaması Mimarların tepkisine neden oldu.

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

Melih Gökçek için suç duyurusu: Ankapark zararı tazmin edilsin!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kapatılan Ankara Ankapark'ın maliyetine ilişkin bir açıklama yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bilkent Şehir Hastanesi yoluna durdurma!

Ankara 9.idare Mahkemesi, ODTÜ arazisinde ağaç katliamına neden olan yolun yürütmesini durdurdu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Verşan Kök ve Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu...

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6235 sayılı TMMOB Kanunu'nda, “mesleki denetim yetkisinin TMMOB ve odaların elinden alınmasını” öngören değişiklik taslağına ilişkin açıklama yaptı.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıkımıyla gündemde olan Maltepe Havagazı Fabrikası ile ilgili açıklama yaptı.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu'nun Kızılay istasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak minibüs duraklarının da yeraltına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na, "Bence siz, anlamadığınız işe bulaşmayın" diye tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu’nun Kızılay İstasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak Güvenpark’taki minibüs duraklarının da yer altına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na cevap verdi.

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Trabzon Mimarlar Odası'nda büyükşehire yol çağrısı!

TRABZON Mimarlar Odası, Mumhaneönü Meydanı’ndan Yenicuma Mahallesi yönüne doğru yapılması planlanan trafik yolunun büyük bir tahrifata neden olacağını belirterek “Bu asırlık alanlarla ilgili yolprojesi tekrar gözden geçirilmelidir.” dedi.

Trabzon Mimarlar Odası'ndan Büyükşehir'e yol çağrısı!

TRABZON Mimarlar Odası, Mumhaneönü Meydanı’ndan Yenicuma Mahallesi yönüne doğru yapılması planlanan trafik yolunun büyük bir tahrifata neden olacağını belirterek “Bu asırlık alanlarla ilgili yol projesi tekrar gözden geçirilmelidir.” dedi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası seçimine eleştiri!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin dün yapılan seçimini Twitter üzerinden değerlendirdi ve "Seçimi alan ekip, toplam delegenin yüzde 10 oyunu bile alamadı" diye eleştirdi...

Mimarlar Melih Gökçek’e suç duyurusunda mı bulundu?

Mimarlar Melih Gökçek’e nefret suçu işlemekten suç duyurusunda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Hıdırlıktepe kentsel dönüşüme ilişkin açıklaması Mimarların tepkisine neden oldu.

Yeşil Yol Projesi Mühendis ve Mimarlar Birliği'nden ödül aldı!

Yapımı tartışmalara ve yer yer tepkilere neden olan "Yeşil Yol Projesi'ne Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından 'İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' verilecek.

mimarlar neden melih gökçeke suç duyurusunda bulundu Haberi

mimarlar neden melih gökçeke suç duyurusunda bulundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2016’ya kadar yaptıkları projeleri ve yapacakları projeleri Başbakanın katıldığı ve televizyonlardan canlı verilen programda, Hıdırlıktepe kentsel dönüşüme ilişkin, muhafazakâr aileler için ikişer katlı villa tipi konutlar yapılacağını açıklaması Mimarların tepkisine neden oldu.


TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Bu kentsel planlama üzerinden işlenen nefret suçudur, Melih Gökçek hakkında, nefret ve ayrımcılık suçu işlemekten suç duyurusunda bulunduk” dedi.


GÖKÇEK’İN YÖNETME EHLİYETİ SORGULANMALI


Candan şöyle devam etti; “Kent insanların bir arada yaşamalarını sağlayan ortamdır. İnsanları din dil ırk, etnik köken cinsiyet üzerinden ayrıştırma ve bunun kentsel planlamanın bir aracı haline getirilmesi kabul edilemez. Bir Belediye Başkanı’nın bunu çok önemli bir proje olarak açıklaması bu kenti yönetemeyeceğinin en önemli göstergesidir. İnsanların ibadetleri ve yaşam tarzlarını sınıflandırarak...