07 / 05 / 2024

mimarlar odası Hüseyin Avni Paşa Köşkü açıklaması

mimarlar odası Hüseyin Avni Paşa Köşkü açıklaması

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Üysi Hüseyin Vatansever: Bina çatıları GES'e uygun inşa edilmeli!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üysi Hüseyin Vatansever, Güneş Enerjisi Santralleri’nde (GES) birkaç yasa değişikliği ile lisanssız üretimin önünün açılabileceğini söyledi.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir çocuk parkına tepki!

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.

Ankara Mimarlar Odası'ndan İncek'teki 38 katlı konut projesine tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’da hızla inşa edilmeye başlanan kamu yararına aykırı projeleri deşifre etmeye devam ediyor. Şube, İncek Kızılcaşar'da yapılması planlan yüksek yoğunluklu projenin arka planını masaya yatırıldı.

Hüseyin Sözlü: Adana'yı geliştirecek projelere açığız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir araya gelen Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün ve kurul üyeleri, Adana'yla ilgili mimari, dönüşüm, imar ve şehir plancılığı konularına hakimiyetine hayran kaldıklarını söylediler.

Hüseyin Sözlü: Binalar değil şehirler yenilenmeli!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin genel kuruluna katıldı ve gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarında mimarlarla birlikte kolektif çaba gösterme çağrısında bulundu.

Hüseyin Sözlü'den kentsel dönüşüme yön verecek açıklamalar!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin düzenlediği Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Bina Tespiti ve Sorunları konunu panele katıldı.

Hüseyin Erkan kimdir?

Mersin İnşaat Mühendisleri Odası Üyesi Hüseyin Erkan kimdir? Hüseyin Erkan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hüseyin Erkan, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Hüseyin Erkan..

Hüseyin Saç kimdir?

Mersin İnşaat Mühendisleri Odası Üyesi Hüseyin Saç kimdir? Hüseyin Saç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hüseyin Saç, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte İnşaat Mühendisi Hüseyin Saç..

Mimarlar Odası'nın kaçak katına mühür!

İstanbul Mimarlar Odası'nın Karaköy merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Mimarlar Odası'nın Karaköy'deki kaçak restoranı mühürlendi!

İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Hüseyin Baybars Saraçoğlu kimdir?

Denizli İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Baybars Saraçoğlu kimdir? Hüseyin Baybars Saraçoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hüseyin Baybars Saraçoğlu, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor?

Mimarlar Odası Şap Enstitüsü arazisini yargıya taşıyacak!

Mimarlar Odası, Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği Şap Enstitüsü’nün arazisine yüksek yoğunlukta inşaat yapılma kararını yargıya götürüyor.

mimarlar odası Hüseyin Avni Paşa Köşkü açıklaması Haberi

mimarlar odası Hüseyin Avni Paşa Köşkü açıklaması

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi.



Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığının aydınlatılması için bağımsız bir kurulun inceleme yapmasını ve bunun kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Yapıcı, “Böyle bir kültür varlığının korunması gerekiyordu. Ciddi bir soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Birtakım kolaylıklar için binalar şakır şakır yakılıyor. Gerçeğin bir an önce ortaya çıkması lazım. Aksi halde kamu vicdanı yara alır.” dedi.


Mücella Yapıcı, olayın takipçisi olacaklarını da kaydetti. Köşk için 23 Haziran’da yenileme kararı alındığına, beş gün sonra ise yangın çıktığına dikkat çekerek, “Haliyle can sıkıcı bir durum ortaya çıkıyor. Ciddi bir şekilde adet haline geldi bir binayı yok edip yeniden betonarme yapmak. Bu...