09 / 05 / 2024

mimarlıkta kimlik

mimarlıkta kimlik

"Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" isimli toplantı dizisinin panel ayağının üçüncüsü, “Mimarlıkta Kimlik” başlığı altında Kapadokya'da gerçekleşti...

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! Artık bankaya gitmenize gerek yok!

Bankacılıkta uzaktan müşteri olma düzenlemesinin hayata geçirilmesi ile ıslak imza gerekmeden dijital ortamda hesap açılabilecek, müşterinin uzaktan kimlik tespiti yapılarak banka şubesine gidilmeden müşteri kaydı oluşturulabilecek.

Önem Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Önem Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halit Göktaş ve Muhittin Kirişçi ortaklığında kuruldu.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Fmg Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fmg Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Göktaş tarafından kuruldu. 

İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi!

ODTÜ URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi..

Mimarlıkta yeni bir iklim başlasın istiyoruz!

Edebiyatta Mimarlık kitabının tanıtımı kapsamında, 25 Ekim Salı akşamı Yapı-Endüstri Merkezi Fulya sahnesinde “Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Mimarlıkta Telif Hakları Semineri 9 Şubat'ta!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, eğitim seminerlerinin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ikincisi “Mimarlıkta Telif Hakları” konusuyla 9 Şubat 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

TSMD Eğitim Seminerleri başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile çeşitli konularda eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ilki Zorlu Sigorta iş birliği ile “Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası” konusuyla 16 Ocak'ta yapıldı.

Mimarlıkta ne kadar ileri gidebiliriz?

Şişecam Düzcam tarafından Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle düzenlenen T Buluşmaları serisinin ikinci konuğu Winy Maas oldu.

Antalya Mimarlık Bienali 16 Eylül'de başlıyor!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği Mimarlık Bienali'nin teması, 'Mimarlıkta Geleceği Düşünmeli olarak belirlendi. 16 Eylülde başlayacak bienal, 30 Ekim'e kadar devam edecek.

Mimarlar Antalya'da geleceği tartışacak!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği Mimarlık Bienali'nin teması, 'Mimarlıkta Geleceği Düşünmek' olarak belirlendi. 16 Eylülde başlayacak bienal, 30 Ekim'e kadar devam edecek

Mimarlıkta yenilenen bir anlayış: İşbirliğinin gücü!

İnsan ve tasarım arasındaki derin ilişkileri keşfetmeye odaklanan PIN Mimarlık Ofisi, eğitim, sanat ve teknolojik araçlarla destekledikleri ortak çalışma temelli bir tasarım yaklaşımını benimsiyor.

mimarlıkta kimlik Haberi

mimarlıkta kimlik

Mimar, sosyolog, yazar, gazeteci ve düşünürler ile bir araya gelerek toplumu ve mimarlığı yakından ilgilendiren konularda tartışma platformu oluşturmayı hedefleyen Kalebodur’un, Arkitera Mimarlık Merkezi ve Argos in Cappadocia işbirliği ile düzenlediği "Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” toplantısında “Mimarlıkta Kimlik” konusu ele alındı. Geçtiğimiz hafta sonu Nuri Çolakoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, Uğur Tanyeli ve Han Tümertekin konuşmacı olarak katıldı. 


"Truva'nın 9 kat olduğunu biliyoruz ama İstanbul'un kaç kat olduğunu sabaha kadar tartışırız. Mimarların çabası yaşadıkları döneme iz bırakmak" diyen Nuri Çolakoğlu, “Sizce kimlik sorunu nedir, nasıl aşılır? Türkiye'de kimlik tartışmasının bu kadar ön plana çıkmasının nedeni nedir?” sorularıyla sözü konuşmacılara bıraktı. 


Samsun ile Diyarbakır’ın farkını anlamaz olduk

Son zamanlarda en fazla Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin konuşulduğunu belirten Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, “Mimari olarak...