19 / 05 / 2024

Mimarlıkta Telif Hakları semineri 2016

Mimarlıkta Telif Hakları semineri 2016

Türk Serbest Mimarlar Derneği, eğitim seminerlerinin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ikincisi “Mimarlıkta Telif Hakları” konusuyla 9 Şubat 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

Başkasına ait videoyu YouTube’a yüklemenin cezası!

YouTube üzerinden oluşturulan içerikler, telif hakları tarafınca korunuyor. Bu şekilde oluşabilecek ihlallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

Kiracılıkta ayrımcılık sebebiyle yapılan başvurular mecliste!

Kiracılıkta görülen ayrımcılık sebebiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Önem Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Önem Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halit Göktaş ve Muhittin Kirişçi ortaklığında kuruldu.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Fmg Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fmg Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Göktaş tarafından kuruldu. 

Blockchain aracı meslekleri tehdit ediyor!

Avrasya Blockchain Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kadir Kurtulu, Blockchain ile finansal hizmetler, bankacılık, tüketici ürünleri ve hizmetleri, sağlık, e-devlet, emlak, loT, işletme, KOBİ ve telif hakları gibi birçok iş alanındaki iş akışlarının baştan aşağı değişeceğini ifade etti.

İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi!

ODTÜ URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi..

Mimarlıkta yeni bir iklim başlasın istiyoruz!

Edebiyatta Mimarlık kitabının tanıtımı kapsamında, 25 Ekim Salı akşamı Yapı-Endüstri Merkezi Fulya sahnesinde “Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Bitcoin Blockchain ile dünya telif hakları sisteminde yeni dönem!

İki Türk girişimcisi Hasan Kurtuluş ve Avukat Kadir Kurtuluş tarafından geliştirilen CopyRobo sayesinde notere gitmeden telefon ya da bilgisayar üzerinden sadece bir “tık”la tüm dünyada telif haklarını korumak mümkün olacak.

Fethullah Gülen'in tüm mal varlıklarına ihtiyati tedbir!

Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi, Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in telif haklarından doğmuş alacakları ve tüm mal varlığı üzerine ihtiyati tedbir kararı uygulanmasına hükmetti.

Mimarlıkta Telif Hakları Semineri 9 Şubat'ta!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, eğitim seminerlerinin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ikincisi “Mimarlıkta Telif Hakları” konusuyla 9 Şubat 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

TSMD Eğitim Seminerleri başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile çeşitli konularda eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ilki Zorlu Sigorta iş birliği ile “Mimarlıkta Mesleki Sorumluluk Sigortası” konusuyla 16 Ocak'ta yapıldı.

Mimarlıkta Telif Hakları semineri 2016 Haberi

Mimarlıkta Telif Hakları semineri 2016

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2016 yılı itibari ile başlatmış olduğu eğitim seminerlerinin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin ikincisi “Mimarlıkta Telif Hakları” konusuyla 9 Şubat 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.


Mimar ve mühendislerin eserleri üzerindeki telif hakları konusunda hem bilgi eksikliği bulunmakta hem de yanlış uygulamalarla karşılaşılmaktadır. Buradan hareketle, Av. Dr. Cahit Suluk tarafından TSMD üyelerine, mimarlara ve mühendislere yönelik düzenlenecek olan seminerle konu hakkında temel düzeyde bilgi verilmesi ve karşılaşılan sorunlar ile ilgili deneyimlerin paylaşılması amaçlanmıştır.


Seminere katılım gösterebilmek için [email protected]  adresinden başvuru yapmak...