16 / 05 / 2024

Başkasına ait videoyu YouTube’a yüklemenin cezası!

Başkasına ait videoyu YouTube’a yüklemenin cezası!

YouTube üzerinden oluşturulan içerikler, telif hakları tarafınca korunuyor. Bu şekilde oluşabilecek ihlallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.



YouTube, günümüzde birçok kişi ve kuruluşun yayın ve içerik hazırladığı bir platform olarak biliniyor Pek çok kişiye kendisini ifade etme imkanı sunan YouTube, videolar aracılığı ile insanların birbirlerine ulaşmasını sunuyor. Her platformda olduğu gibi YouTube üzerinde de belli başlı problemler bulunuyor.

Başkasına ait videoyu YouTube’a yüklemenin cezası!

YOUTUBE'DA TELİF HAKKI NASIL İŞLİYOR?

ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre; kanunlardan ilki telif hakkı. YouTube'da oluşturulan içerik telif hakkı ile korunuyor. Bu, bireylere karşı ihlalleri önlemek için. Youtube da bu konuyu çok ciddiye almakta ve kullanıcılarını olası sorunlardan korumak için çeşitli önlemler alınıyor.

Telif hakkı; Her türlü fikri eserle uğraşan kişi veya kişiler tarafından yaratılan bilgi, fikir, sanat eseri ve ürünlerin kullanımına ve çoğaltılmasına ilişkin yasal haklardır. Telif hakkının oluşması için kayıt gerekmez. Fikri sanat eserlerine ilişkin haklar, eserin yaratılmasıyla birlikte doğar.

Birçok ülkede, fiziksel ortamdaki orijinal bir çalışmanın yaratıcısı, o çalışmanın telif hakkına sahip. Telif hakkı sahibi de eseri kullanma hakkına sahip. Çoğu durumda, çalışmanın başkaları tarafından kullanılıp kullanılamayacağına yalnızca eser sahibi karar verir. Bu haklar 5846 sayılı Fikir Sanat Eserleri (FSEK) kanunumuz tarafından da korunuyor.

Peki başkasının videosunu YouTube’a yüklemek suç mu? İşte ayrıntılar...


Geri Dön