08 / 07 / 2024

Başkasına ait videoyu YouTube’a yüklemenin cezası!

Başkasına ait videoyu YouTube’a yüklemenin cezası!

YouTube üzerinden oluşturulan içerikler, telif hakları tarafınca korunuyor. Bu şekilde oluşabilecek ihlallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.



Bazı durumlarda, telif hakkıyla korunan materyal, sahibinin telif hakkını ihlal etmeden kullanılabilir. İlk olarak, paylaşmak için video sahibinden izin almanız gerekir. Gerekli izinleri alırsanız video içeriğinizi YouTube'da paylaşabilirsiniz.

Artık YouTube Shorts üzerinden de para kazanılabilecek! Telif hakkı ihlali durumunda, bir videoyu izinsiz paylaşan herkes YouTube platformuna şikayet edilecektir. Telif hakkı ihlali durumunda, YouTube platformunun telif hakkı ihlali iddiasında bulunan bir taraf, karşı tarafa FSEK kapsamında çeşitli şekillerde dava açabilir.

Telif hakkı olan bir eseri, icrayı, ses kaydını veya FSEK çerçevesinde telif sahibinin yazılı izni olmaksızın kullanan kişi, mahkemelerce bir yıldan beş yıla kadar hapis veya para cezası ile cezalandırılabilir. Bu nedenle, başkalarının videolarını YouTube'da yayınlamadan önce bunun farkında olmak iyi bir fikirdir.

Apple'dan yeni hamle! Şimdi bankalar düşünsün!
Fransa'da akaryakıt krizinin etkileri bitmiyor!
3 bin 340 lira yatırılacak! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Geri Dön