03 / 05 / 2024

Mine Ayhan kim

Mine Ayhan kim

Depreme karşı bir eylem planı hazırlamanın önemine dikkat çeken Mine Ayhan, ev alırken ya da kiralarken evin depreme dayanıklılığının incelenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Deprem sigortalı konut oranı yetersiz!

Türkiye topraklarının %96’lık kısmının deprem riski altında olduğuna dikkat çeken Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, bu duruma rağmen deprem sigortasındaki sigortalılık oranının halen istenen seviyelere ulaşamadığını belirtti.

Mine Ayhan: Ev alırken bina sağlamlık raporu alınmalı!

Depreme karşı bir eylem planı hazırlamanın önemine dikkat çeken Mine Ayhan, ev alırken ya da kiralarken evin depreme dayanıklılığının incelenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Mine Ayhan: Olası depremde ekonomiyi sigorta sektörü ayakta tutacak!

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunu söyledi.

Önlenemez afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı?

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunu söyledi.

Nazım imar planlarını kim onaylar?

1/2000 veya 1/5000 ölçekte düzenlenen ve detaylı bir raporla açıklanan ve rapor ile bir bütün olarak hazırlanan plana nazım imar planı deniyor. Peki, Nazım imar planını kim onaylar?

Nazım imar planını kim yapar?

Arazi parçalarının genel kullanılış biçimleri, başlıca bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunlukları ve yapı yoğunlukları gösteren plana nazım imar planı deniyor. Peki, nazım imar planını kim yapar?

İmar revizyonunu kim yapar?

İmar uygulaması için hazırlanmış olan imar planının ihtiyaca cevap vermediği ve uygulamasının problem olduğu durumlarda, hazırlanan yeni plana imar revizyonu deniyor. Peki, imar revizyonunu kim yapar?

Revizyon imar planını kim yapar?

Her tür ve ölçekteki planın ihtiyaca cevap vermediği veya uygulamasının mümkün olmadığı veya sorun yarattığı durumlarda yeni bir plan hazırlanmasına revizyon imar planı deniyor. Peki, revizyon imar planını kim yapar?

Kim Kardashian- Kanye West çifti 11 milyon dolarlık malikanelerinde oturmaktan vazgeçti!

Geçtiğimiz ay İtalya'da masalsı bir düğünle evlenen Kim Kardashian- Kanye West çiftinin ev krizi sürüyor. Ünlü çift, Los Angeles'ın Bel Air semtinde bulunan 11 milyon dolarlık evlerinin tadilatının bitmemesi nedeniyle halen ayrı evlerde yaşıyor...

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında apartman yönetiminin çalışanların güvenliği için apartman acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İfraz işlemini kim yapar?

İfraz işlemi, bu gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ayırma işlemi olarak da bilinen ifraz işlemi nasıl yapılır? İfraz işlemini kim yapar?

Mine Ayhan kim Haberi

Mine Ayhan kim

Depreme karşı bir eylem planı hazırlamanın önemine dikkat çeken Mine Ayhan, ev alırken ya da kiralarken evin depreme dayanıklılığının incelenmesinin gerekliliğine vurgu yaparak binanın bulunduğu bölgenin jeolojik özelliklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti. Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşların binalarının sağlam olup olmadığının kesin kontrolünü yetkili mühendislik şirketlerine yaptırmaları önemli. Alacakları bina sağlamlık raporları kendileri açısından büyük yarar sağlayacaktır. Uzmanlar kare ve yuvarlak binaların daha güvenli olduğunu belirtiyor. Konutlarda tasarımı değiştirmemek, izinsiz kat çıkmamak dikkat edilmesi gereken diğer noktalar arasında yer alıyor. Bir başka husus ise deprem öncesi, sırası ve sonrasında atılması gereken adımları içeren 'eylem planının' hazırlanması. Ev halkı ve bina yönetiminin yapacaklarını içeren plan sayesinde deprem gerçeği ile daha akılcı yaklaşarak en az kayıpla ya da hiç...