13 / 05 / 2024

mıntıka ne demek

mıntıka ne demek

Türk Dil Kurumu'na göre "bölge" kelimesinin karşılığı olan mıntıka ne demektir, ayrıntıları...

Çekme kat ne demek?

Çekme kat bir yapıda önemli kısımlardan biridir.  Bu kısım yapının önemli bir unsurudur ve inşaat alanında kullanılan bir terimdir. Aynı zamanda tapuda da önemli bir yer teşkil eder. Peki çekme kat ne demek, çekme kat imar affına girer mi? İşte çekme kat hakkında kapsamlı bilgiler...

Vatandaşlık maaşı başvuru tarihleri açıklandı mı? Başvurana ne kadar verilecek? Son dakika müjdesi! 

Binlerce kişi 'Vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki Vatandaşlık maaşı başvuru tarihleri açıklandı mı? Başvurana ne kadar verilecek? İşte ayrıntılar...

1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son zamanlarda atağa geçen yatırım araçlarından biri. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak güncel gümüş fiyatlarını araştırıyor. Peki 1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları.

TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Çiftçiler 10 bin 500 TL diyor! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak?

Çiftçiler buğday alım fiyatının kaç lira olacağını merak ediyor. Peki TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? 

Gümüş gram fiyatı ne kadar? 27 Nisan 2023 gümüş fiyatları

27 Nisan 2023 Perşembe günü gümüşün gram fiyatı ne kadar oldu? Güncel gümüş fiyatları kaç lira? İşte 27 Nisan 2023 gümüş fiyatları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Vergi muafiyeti ve milyonlara yüksek maaş zammı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde üstüne müjde verdi. İşte ayrıntılar..

2023 PMYO başvuru tarihi! 2023 polis alımı başvuruları ne zaman? 2023 PMYO kaç kişi alınacak?

2023 yılı PMYO polis alımı, binlerce gencin gündemini oluşturuyor. Peki 2023 polis alımı başvuruları ne zaman? İşte detaylar!

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı tamamlandı yazıyor ne demek?

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyenler, bu konu kapsamında yaptıkları başvuru sonucunda karşılarına çıkan “Doğalgaz yardımı tamamlandı” ibaresinin ne anlama geldiğini araştırmaktadır. İşte detaylar!

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?

Doğalgaz yardımı alan kişilerin merak edip araştırdığı bazı hususlar bulunuyor. Onlardan biri de “Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?” şeklinde sorulan sorular olmaktadır. İşte o yanıtlar!

İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Milyonlarca insan 'İmar affı çıkacak mı?, İmar affı ne zaman çıkacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki imar affında son durum ne? İşte ayrıntılar...

mıntıka ne demek Haberi

mıntıka ne demek

Mıntıka ne demektir?

Mıntıka ne demektir, tanımı; Mıntıka, Türk Dil Kurumu'na göre bölge anlamına geliyor. Aynı zamanda mıntıka, yer ve yetki alanını ifade etmek için de kullanılıyor.


Mıntıka ne demektir, ayrıntılı tanım yapmak gerekirse; Mıntıka, sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçasıdır.


Ayrıca mıntıka, bir kentin, bilinçli bir belgeleme yöneltisinin sonucu olarak, işleyim, tarım, konut, yönetim, tecim vb. işlevleri için, düzen tasarında ayrılmış alanlardan herbirini ifade ediyor.



Işıl Seren...