06 / 05 / 2024

mipim 2017ye hangi şirketler katıldı

mipim 2017ye hangi şirketler katıldı

MIPIM 2017 Fuarı dün başladı. Fuara katılan Beyoğlu Yatırımcılar Grubu’nun, değeri 20 milyar doları bulan projeleri, 1 trilyon dolarlık global şirketlerin radarına girdi

Kayyum hangi hallerde atanır?

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır? Kayyumluk görevi ne zaman sona erer?

Hangi evlere kredi verilir?

Konut kredisi tüketici kredilerinin bir çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi konutun teminat altına alınması şartı ile tüketiciye veriliyor. Peki, hangi evlere kredi verilir?

Vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi daireleri ile ilgili esas ve usuller 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi dairesi hangi günler açık?

İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor. Peki vergi borcunu ödemek için hangi günler vergi dairesine gidilmeli? Vergi dairesi hangi günler açık?

Belediyeye hangi vergiler ödenir?

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Peki belediyeye hangi vergiler ödenir? İşte belediye vergileri...

Ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Ecrimisil davası, taşınmaz üzerinde haksız işgalcilere karşı açılıyor. Ecrimisil davası için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. Peki, ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Mal varlığına ilişkin davalar, değeri ne kadar olursa olsun, asliye hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki mahkemenin görevli olduğu diğer davalar nelerdir? Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesinde toplam on iki adet dava görülüyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

Kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüze lkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

mipim 2017ye hangi şirketler katıldı Haberi

mipim 2017ye hangi şirketler katıldı

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM’de bu yıl, Türkiye’den 100 projenin tanıtımı yapılıyor. Türk firmalarının toplam teşhir alanı 1.800 metrekare olurken, 223 Türk firmasını temsilen 520 Türk profesyoneli fuarda yer aldı. MIPIM’de; başta İstanbul olmak üzere Antalya, Balıkesir, Kocaeli, Hatay, Eskişehir ile yenilenen yüzüyle Beyoğlu’ndaki mega projeler, yabancı profesyonellerin ilgisine sunuldu. AYD, GYODER, İMİB gibi kuruluşların da katıldığı fuarda, Türkiye bu yıl bakanlık düzeyinde temsil edildi.


MASRAFLAR AZALDI

Daha önce firma bazında ayrı ayrı katılım gösteren Beyoğlu bölgesindeki yatırımcılar; bu yıl ilk defa “Gayrimenkulde Güç Birliği”ne benzer bir ruhla Beyoğlu Investors Group-BIG (Beyoğlu Yatırımcılar Grubu) çatısı altında fuara katıldı. Firmalar bu şekilde tanıtım gücünü, 47 projenin ilk defa yer aldığı Beyoğlu maketiyle artırırken,...