Beyoğlu projeleri 1 trilyon dolarlık global şirketlerin radarına girdi!
MIPIM 2017 Fuarı dün başladı. Fuara katılan Beyoğlu Yatırımcılar Grubu’nun, değeri 20 milyar doları bulan projeleri, 1 trilyon dolarlık global şirketlerin radarına girdi
Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM’de bu yıl, Türkiye’den 100 projenin tanıtımı yapılıyor. Türk firmalarının toplam teşhir alanı 1.800 metrekare olurken, 223 Türk firmasını temsilen 520 Türk profesyoneli fuarda yer aldı. MIPIM’de; başta İstanbul olmak üzere Antalya, Balıkesir, Kocaeli, Hatay, Eskişehir ile yenilenen yüzüyle Beyoğlu’ndaki mega projeler, yabancı profesyonellerin ilgisine sunuldu. AYD, GYODER, İMİB gibi kuruluşların da katıldığı fuarda, Türkiye bu yıl bakanlık düzeyinde temsil edildi.
MASRAFLAR AZALDI
Daha önce firma bazında ayrı ayrı katılım gösteren Beyoğlu bölgesindeki yatırımcılar; bu yıl ilk defa “Gayrimenkulde Güç Birliği”ne benzer bir ruhla Beyoğlu Investors Group-BIG (Beyoğlu Yatırımcılar Grubu) çatısı altında fuara katıldı. Firmalar bu şekilde tanıtım gücünü, 47 projenin ilk defa yer aldığı Beyoğlu maketiyle artırırken, masraflarını da önemli ölçüde azalttı.
ZAMAN BİRLİK ZAMANI
Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “İşimiz Beyoğlu, Gücümüz Yatırımcılarımız diyerek bu sene MIPIM’e BIG ile katılma kararı aldık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız olumsuzluklar üzerine ‘Zaman birlik beraberlik zamanıdır, kenetlenme zamanıdır’ dedik ve bu sene MIPIM’e, Beyoğlu’nun yeni yüzüne kavuşmasında çok büyük emekleri olan kıymetli yatırımcılarımızla geldik” dedi.
BEYOĞLU ÇIKARMASI
35 yatırımcı ve 47 proje ile MIPIM’e katıldıklarını vurgulayan Demircan, sözlerine şöyle devam etti: Âdeta Beyoğlu çıkarması yapıyoruz. Bu 47 projenin içinde Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul, Örnektepe gibi 6 proje var ki; bunlar Türkiye’nin de en büyük projeleri arasında. Hepsi birbirinden iddialı, değerli ve özel. Büyük bir gururla şunu söyleyebilirim ki; 1 trilyon dolar değerindeki yabancı fonlar projelerimizle yakından ilgileniyor.
20 MİLYAR $ BÜYÜKLÜK
Beyoğlu’nun yatırım için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Demircan “Yabancı yatırımcıların önüne toplam büyüklüğü 20 milyar dolar olan portföyü koyduk. Öncelikle doğrudan gayrimenkul portföyüne yatırım yapmalarını arzuluyoruz. Ayrıca son dönemde Türkiye’de geliştirilen gayrimenkul sertifikası işi var. Orta vadede buraya da yabancıların yatırım yapacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
HANGİ ŞİRKETLER?
Beyoğlu Yatırımcılar Grubu’nu oluşturan şirketler şunlar: TOKİ, Kiptaş, Bilgili Holding, Çalık Gayrimenkul, Polat Holding, Haliçport, Ciner Holding, Akdağlar, Özak GYO, Ege Yapı, Meydanbey, Global Gayrimenkul, Esta Construction, Seba İnşaat, Nef, Kapital, Polimeks, Ofton, Ak-Ka, Akfen, CVK, Maksem, Krea Gayrimenkul, İpek İnşaat, Metropolitan, Fitaş, Cher Hotel, Amplio, Arkon İnşaat, Naz Otel, Nar Yatırım, Berkolon, Akkanat, Erkul ve Ekşioğlu.
300 yıllık projeler yapıyoruz
Beyoğlu’nun tek çatı altında katılımı sonrası, 35 firmanın normalde harcadığının dörtte biri harcandı ve 10 kat verim arttı. Başkan Demircan “Zor dönemde yapılan reklamın etkisi daha fazla olur. Yatırımcıya ‘işte gitmem gereken yer burası’ dedirtmek istiyoruz. 8 milyon 200 bin metrekarelik alanı, 75 metrekarelik alanda sergiliyoruz. İstanbul’u ve ülkeyi tanıtıyoruz. Bir parça da Beyoğlu’nu” diye konuştu. Beyoğlu’na 300 yıllık projeler yaptıklarını kaydeden Demircan, “Biz tarih yazıyoruz. Tarlabaşı projesi 300 yıl kalacak orada. Beyoğlu’nun tarihini yeniden yazıyoruz. Liman projesi en az 250 yıl daha orada” dedi.
100 büyük yatırımcı, İstanbul Çadırı’nda Türklerle buluşacak
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) iki yıldır MIPIM’de kurduğu 685 metrekarelik İstanbul çadırı, bu yıl dev bir “B2B” ikili görüşme alanı olarak konumlandırıldı. “İstanbul: Two Continents One City (İki Kıta Tek Şehir)” sloganı ile ziyaretçi çeken gayrimenkul çadırında; MIPIM’e katılan 23 bin profesyonel ziyaretçiyle, İstanbul’dan fuarı ziyaret eden 500’den fazla profesyonel masaya oturacak. İTO, fuarın ikinci gününde, 100 büyük yatırımcıyı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı bir tanışma toplantısında Türk yatırımcılarla bir araya getirecek. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar “Katma değer zincirinin en üstünde yer alan, uluslararası alım yapan en büyük 100 MIPIM katılımcısı ile temasa geçtik. Yöneticilerini Türk firmalarıyla görüşme yapmaları için İstanbul Çadırı’ndaki B2B alanına davet ettik. Bu suretle iş adamlarımızın birçok önemli kontrata da imza atmalarını bekliyoruz” dedi.
Türkiye Gazetesi/Önder Çelik
Haber Dünya'da şöyle yer aldı
Dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonlarından olan MIPIM 2017, 90 ülkenin katılımıyla kapılarını açtı. Fuarda Türkiye’den 100 proje tanıtıldı. Toplam 1800 metrekarelik alanda tanıtım yapan 223 firmayı temsilen 520 profesyonel katılımcı gelirken, Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) 35 yatırımcı ve 47 proje ile fuara damgasını vurdu. Türkiye’nin en büyük projeleri arasında gösterilen Beyoğlu’nun vitrin projeleri Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul ve Örnektepe, 1 trilyon dolarlık portföyü olan yabancı yatırımcı için roadshowa başladı.
MIPIM fuarı sırasında görüşmelerde bulunulan yabancı şirketler arasında Nakheel, Tishman Speyer, Dubai Properties Group LLC, Invesco Real Estate, Hines France, Accorhotels, Aegide Domitys, Aew Europe, Noaho, Y&S Added Value Trading Limited, Carlyle Real Estate Advisors France, Bouygues Construction, Morgan Stanley, Accumulata Immobilien AG, L’IMMOBILIERE ROMANDE IMROSA, Woehr +Bauer GMBH, Credit Suisse, Deka Immobilien GMBH, UBS Fund Management yer alıyor.
Beyoğlu’ndan 47 proje yer aldı
Cannes’da düzenlenen MIPIM 2017’ye ilişkin değerlendirme yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İşimiz Beyoğlu, gücümüz Yatırımcılarımız diyerek bu sene MIPIM’e Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) ile katılma kararı aldık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız olumsuzluklar üzerine ‘Zaman birlik beraberlik zamanıdır, kenetlenme zamanıdır’ dedik ve bu sene MIPIM’de Beyoğlu’nun yeni yüzüne kavuşmasında çok büyük emekleri olan kıymetli yatırımcılarımızla geldik. Büyük bir gururla söyleyebilirim ki 1 trilyon dolar değerindeki yabancı fonlar projelerimizle yakından ilgileniyor” dedi. Beyoğlu’nun yatırım için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Demircan, “Yabancı yatırımcıların önüne toplam büyüklüğü 20 milyar dolar olan 47 ayrı proje portföyünü koymak istiyoruz. Bu 47 projenin 6 tanesi tamamen Türkiye’nin prestij projelerinden oluşuyor ve 10 milyar dolar büyüklüğü var. Yabancıların öncelikle doğrudan gayrimenkul portföyüne yatırım yapmalarını arzuluyoruz. Ayrıca son dönemde Türkiye’de geliştirilen gayrimenkul sertifikası işi var. Orta vadede buraya da yabancıların yatırım yapacağını düşünüyoruz” dedi.
100 yatırımcı İstanbul Çadırı’nda Türklerle buluşacak
Fuarda İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) iki yıldır MIPIM’de kurduğu 685 metrekarelik İstanbul çadırı bu yıl dev bir B2B ikili görüşme alanı olarak konumlandırıldı. “İki Kıta Tek Şehir” sloganı ile ziyaretçi çeken gayrimenkul çadırında, MIPIM’e katılan 23 bin profesyonel ziyaretçiyle İstanbul’dan fuarı ziyaret eden 500’den fazla profesyonel masaya oturacak.
İTO, fuarın ikinci gününde, 100 büyük yatırımcıyı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı tanışma toplantısında Türk yatırımcılarla bir araya getirecek. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 685 metrekare büyüklüğündeki İstanbul Çadırı’nın her noktasını uluslararası yatırımcılar ile Türk girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını belirterek, “Uluslararası alım yapan en büyük 100 MIPIM katılımcısı ile temasa geçtik. Yöneticilerini Türk firmalarıyla görüşme yapmaları için İstanbul Çadırı’ndaki B2B alanına davet ettik. Bu suretle işadamlarımızın birçok önemli kontrata da imza atmalarını bekliyoruz” dedi. Fuarda İTO ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında ‘Ülke ve Pilot Bölgede Mekansal Strateji Planlarının Hazırlanmasına İlişkin İşbirliği Protokolü’ imzalandı.
Dünya