02 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: Kentsel dönüşüm, ekonomide 1 trilyon dolarlık hareket yaratır!

Ali Ağaoğlu: Kentsel dönüşüm, ekonomide 1 trilyon dolarlık hareket yaratır!

Ali Ağaoğlu, katıldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde "İnşaat sektöründeki 400 milyar dolarlık iş, ekonomiye 1 trilyon dolarlık hareket getirecek" diye konuştu



Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde bir araya gelen Türkiye'nin önde gelen şirket yöneticileri bulundukları sektörleri değerlendirdi. 3 gündür devam eden zirve sona erdi.

Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde son gün oturumunda bir araya gelen Türkiye'nin önde gelen şirket yöneticileri bulundukları sektörleri değerlendirdi. Gün boyu devam eden oturumlarda Türkiye'nin ulaşımdan, iletişime, inşaattan medyaya uzanan bir doğrultuda hedefleri konuşuldu. Büyüme hedefleri konusunda umutlu olan işadamları, sektörlerinde gelişim için ortak bir yol haritası çizmeye çalıştılar. Zirve 16:15'deki kapanış programıyla sona erdi.   Yenileme 1 trilyon dolarlık hareket yaratır   Zirvede konuşan Ali Ağaoğlu Türkiye'de 18 milyon konut stoku bulunduğunu ve asgari yüzde 50'sinin deprem yönetmeliği açısından güvenli olmadığını vurguladı. Kentsel dönüşümün hızla yapılmasının önemine değinen Ağaoğlu, şunları kaydetti:    "İnsanlarımızı 2023'e sağlıklı, nitelikli konutla taşımalıyız. 10 milyon konutu kontrollü şekilde yıkıp yenilememiz lazım. Bu da ortalama 400 milyar dolarlık yatırım gerektiriyor. İnşaat sektörü bunu sağlayacak güçtedir. İnşaattaki ithal kalem malzemesi çok azdır. İnşaat sektörünün çarpanı 2,54'tür. İnşaat sektöründeki 400 milyar dolarlık iş, ekonomiye 1 trilyon dolarlık hareket getirecek. Cari açık sorunu var. Yaptığımız konutların asgari 500 binini 2023'e kadar yabancıya satmamız  lazım. Bu konudaki yasanın da önümüzdeki günlerde çıkacağını duyduk. Oradan asgari 150 milyar dolar gelir sağlarız.  Ekonominin kırılgan cari açık sorununa önemli katkı  sağlar diye düşünüyorum."

Geri Dön