08 / 05 / 2024

miras bırakana ne denir

miras bırakana ne denir

Bir kimsenin vefatının vuku bulması durumunda sahip olduğu taşınır ve taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Peki miras kalan mala ne denir? Miras bırakan kişiye ne denir?

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Evlat mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Miras konusu ilk başta kulağa güzel gelse de aile içinde yaşanan bazı tatsız durumlarında habercisi olabilir. İşte miras konusunda anlaşılma sağlanamadığında olabilecekler!

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı?

Mirasçılar arasında bazen anlaşmazlıklar, bir fikir etrafında buluşamama durumları baş gösterebilir. Böyle durumlarda satış işlemi için bir mirasçı imza vermezse ne olur? İşte Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? sorusunun yanıtı!

Bugüne kadar zamları unutun! Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Yüzde 117 zam geliyor!

Bugüne kadar yapılan zamları unutabilirsiniz. Çünkü bugüne kadar yapılan zamların daha büyüğü yolda. İşte merak edilen detaylar!

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Miras bırakılan gayrimenkul kayıtlarda görünmüyorsa ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde veraset ilamı verilen gayrimenkulün kayıtlarda görünmemesi halinde ne yapılabileceğini kaleme aldı.

Dijital varlığı olanlar dikkat! Miras bırakılabilir mi?

Dijital Legacy Association tarafından aktarılan verilere göre; dijital miras konusunda sayılır ölçüde bilinci bulunanların oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, yüzde 40'a yakın bir bölümünün kavram hakkında bilgisi az ya da hiçbir bilgiye sahip değil. Peki dijital miras nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Miras bırakılan gayrimenkulde vasilerin hakları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde vasinin tasarruf hakkını kaleme aldı.

miras bırakana ne denir Haberi

miras bırakana ne denir

Miras bırakan kişiye ne denir?

Bir kimsenin vefatının vuku bulması durumunda sahip olduğu taşınır ve taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Ancak, taşınmaz malların tapuya tescili için intikal işleminin mirasçılar tarafından yapılması gerekiyor.


Mirasçıların yerine getirmek ile yükümlü olduğu bazı iş ve işlemler yerin başında mirasçılık belgesi alarak veraset ve intikal vergisinin ödenmesi geliyor.


Bilindiği üzere miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak tanımlanıyor. Vefat eden bir yakınından kalan mirasın birden çok mirasçıya intikal etmesi halinde, paylaşmaya kadar, mirasçılar arasında terekedeki bütün hak ve borçları kapsayan bir ortaklık meydana geliyor. 


Tereke ise, vefat eden bir kimsenin geriye bıraktığı mal ve mülke verilen isim olarak karşımıza çıkıyor. Diğer bir ifade ile tereke kişiye kalan "miras"a deniyor. Peki miras hukukunda miras...