03 / 05 / 2024

miras soruları

miras soruları

Miras hukuku soruları, vasiyetname varsa veya yoksa miras paylaşımı nasıl yapılır, veraset ilamı nedir, yasal mirasçılar kimlerdir, mirasta saklı pay nedir, miras hangi durumlarda reddedilebilir gibi sorulardan meydana geliyor....

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Ölen kişinin mirası nasıl pay edilir? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Miras, vefat eden bir kişinin yakınlarına bıraktığı para ya da servet olarak tanımlanır. Bu miras kalıtım yolu ile gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilir. İşte bu konuya dair vatandaşların kafasını karıştıran sorular!

Miras malın satışı nasıl olur? Mirastan ne kadar vergi alınır?

Miras konusu beraberinde bazı durumları da beraberinde getirmektedir. Miras ile birlikte karar verilmesi gereken hususlar da vardır. İşte merak edilen sorular!

Miras e- devlette gözükür mü? Mirastan gelen para nereye yatar?

Kendisine miras kaldığını düşünen kişiler, miras sorgulamasına dair birtakım sorular sormaktadır. İşte vatandaşların merak ettiği detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi? Çocuğu olmayan biri ölünce mirası kime kalır?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan ve bu konuda birtakım soruların sorulmasına neden olmaktadır. Mirasın geçiş konusunda sorulan sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Kardeşler arasında miras nasıl bölüşülür? Mal paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras konusunda pek çok kişinin kafasında sorular bulunmaktadır. Özellik mal paylaşımına dair sorular. İşte detaylar!

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

miras soruları Haberi

miras soruları


Miras hukuku soruları!


Miras hukuku soruları, vasiyetname varsa veya yoksa miras paylaşımı nasıl yapılır, veraset ilamı nedir, yasal mirasçılar kimlerdir, mirasta saklı pay nedir, miras hangi durumlarda reddedilebilir gibi sorulardan meydana geliyor. İşte miras hukuku sorularından bazıları:


Vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır? 

Vasiyetname yoksa murisin (miras bırakan) malları şu hisse oranına göre dağıtılıyor. Eşi ve çocukları varsa 1/4 hissesi sağ kalan eşine, geri kalan 3/4 hisse çocuklar arasında eşit oranda paylaştırılıyor. Eşi veya çocuk yok ise anne ve babaya eşit olarak paylaştırılıyorr. Miras payları soy bağına göre aşağı ve yukarıya doğru gidiyor. Veraset belgesinde mirasçıların mirasa ortak olma oranları gösteriliyor. 


Veraset ilamı nedir? 

Veraset ilamı ölen veya gayipliğine karar verilen kişinin yasal mirasçılarına ve mirastaki paylarını gösteren aksi sabit oluncaya kadar geçerli mahkeme...