12 / 05 / 2024

miras tarlalarda ek süre

miras tarlalarda ek süre

Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde son bir yılda anne veya babasından miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemleri için Mayıs'ta ek 3 aylık süre tanınmıştı. Ağustos sonunda miras tarlalarda son 3 aylık süre bitiyor..

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Miras bırakan kimsenin ölümünün ardından ilgili Sulh Hukuk Mahkeme'sine başvuru yapılarak, söz konusu miras, mirasçıları tarafından reddedilebiliyor. Peki mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın gerçek reddi dava dilekçesi örneği...

Hasan Süzer’den miras kalan yalının satışı istendi!

Merhum iş adamı Hasan Süzer’den çocuklarına miras kalan yalı davalık oldu. Süzer’in oğlu iş adamı Kemal Süzer’den, karşılıksız çıkan çek nedeni ile alacaklı olan bir plastik firması önce icra takibi başlattı; daha sonra mahkemeye başvurarak yalının satışını istedi.

Miras tarlalar için son gün!

5403 sayılı kanun kapsamında intikal işlemlerini yapmayan hak sahiplerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen üç aylık ek süre 31 Ağustos 2015’te doldu. Miras tarlalar için son gün bugün..

Miras tarlalarda son durum!

Mayıs 2014'te çıkarılan kanun ile miras kalan tarım arazileri bölünemiyor. 6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu uygulaması için son bir yılda miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, miras tarlalarda son durum nedir?

Miras tarlalarda son 3 aylık süre bitiyor!

Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde son bir yılda anne veya babasından miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemleri için Mayıs'ta ek 3 aylık süre tanınmıştı. Ağustos sonunda miras tarlalarda son 3 aylık süre bitiyor..

Miras arazisi başvurusu Ağustos sonunda olacak!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engellemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tanınan üç aylık ek süre ağustos sonunda dolacak.

Miras kalan tarım arazileri için son ay!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engelleyen ek süre Ağustos ayında sona eriyor. Peki, Ağustos ayından sonra ne olacak? İşte miras kalan tarım arazileri için son ayda olacaklar..

Miras kalan arazilerin bölünmesini önleyecek ek süre bu ay son!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engellemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tanınan 3 aylık ek süre bu ay sonunda dolacak.

2.Abdülhamid'in mirası kime kalacak?

İçerisinde; Galatasaray Adası, Musul-Kerkük petrolü, Bakırköy’de, Nişantaşı’nda arsalar, dükkânlar... Boğaz’da yalılar, sayısız çiftlik bulunduğu iddia edilen 2. Abdülhamid’in mirası gerçek mi şehir efsanesi mi?

Çorum Belediyesi ile Çekül tarihi mekanlara proje geliştirecek!

Çorum ile ÇEKÜL, Velipaşa Hanı, Kale ve Karakol Binası için şehir kimliğini yansıtacak ortak projeler geliştirecek. Çorum'un kültür mirasının korunması amacıyla İstanbul'da toplantı yapıldı.

1984 yılında Çiçek Pasajı 500 milyon değerle satışa çıkarılmış!

1984 yılında tarihi Çiçek Pasajı'na 500 milyon değerle satışa çıkarılmış. Sadrazam Küçük Sait Paşa'nın mirasçıları tarafından ikinci kez satışa çıkarılan pasaj, 500 milyon değerle satışa çıkarılsa da alıcı bulmamış.

Miras kalan tarlanın paylaşımı nasıl olacak?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan düzenlemelere göre, miras kalan tarlalarda mülkiyetin devri esas oluyor. Ancak 4 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişikliklere göre, miras kalan tarlanın paylaşımı nasıl olacak?

Miras kalan tarla mevzuatı!

Miras kalan tarla mevzuatı kapsamında en son değişiklikler 15 Mayıs 2014 tarihinde yapıldı. Bu tarihte yapılan düzenlemelere göre, miras kalan tarlalarda mülkiyetin devri esasları nelerdir?

miras tarlalarda ek süre Haberi

miras tarlalarda ek süre

Miras tarlalarda son 3 aylık süre bitiyor!

Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde son bir yılda anne veya babasından miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemlerinin yapılması gerekiyordu. Ancak Mayıs 2015'ten itibaren bu süreç 3 aylık ek süre ile uzatıldı.


Ağustos sonunda biten bu ek süre içindemiras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan mirasçılar intikalini yapabilecek. Ancak bu süreyi kaçıranlar ise miras kalan tarlasını bölemeyecek.


Bu sürede anlaşma sağlanamazsa ne olacak?

Mirasçılar arasında anlaşma sağlanamadığı takdirde, mirasçılardan her biri yetkili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açabilir. Bu durumda sulh hukuk hâkimi tarımsal arazi veya yeter gelirli tarımsal arazi mülkiyetinin;


Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle tespit edilen ehil mirasçıya tarımsal gelir değeri üzerinden devrine, birden çok ehil mirasçının bulunması hâlinde, öncelikle asgari geçimini bu yeter gelirli...