04 / 05 / 2024

miras tarlaların intikali

miras tarlaların intikali

2014 yılında yayımlanan 5403 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, 31 Ağustos 2015 tarihi itibariyle miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

Miras tarlalar için son 3 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile tarımsal arazilerin miras yolu ile bölünmesi yasaklanıyor. Miras kalan tarımsal arazileri 31 Ağustos'a kadar bölünebiliyor. Buna göre miras tarlalar için son 3 gün bulunuyor..

Miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Toprak Koruma Kanunu gereğince paylı tarım arazilerinde, payın tamamının bir veya birden fazla paydaşa devri halinde bu arazilerin devrine izin veriliyor. Peki, yeni yasa ile miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Miras hakkını alamayanlara gizli fırsat! Miras alamayan kardeş... 

Günümüzde pek çok kişinin en çok yaşadığı problemler arasında miras paylaşımı bulunuyor. Peki miras paylaşımı ile ilgili bu detayı biliyor musunuz? İşte tek tek açıklanan o detaylar....

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi, mirasçılara mahkeme  tarafından verilen ve mirasçı olduklarını kanıtı niteliğinde ki belgedir. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır?

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Mirasın intikali nedir?

Miras intikalinin ne olduğu, miras işlemleri ile uğraşanların aşina olduğu bir süreçtir. Bilmeyenler için ise işte miras intikaline dair detaylar!

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirasın reddi nasıl yapılır?

Mirasın reddi, mirasçıların kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanlarıdır. Peki, reddi miras nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

İntikal bir yerden başka bir yere geçme, geçirilme anlamına geliyor. Miras intikali ise kişinin ölümü halinde taşınmaz mallarının mirasçılarının üzerine geçirilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasın intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

Maradona'nın mirasçıları anlaşamadı! Evi yıkılıyor!

Dünya futbolunun efsane ismi Luis Armando Maradona'nın Villa Devoto'daki evi mirasçılarının anlaşamamsı üzerine yıkılacak. Yıkılacak olan yapının yerine otopark ve yeni konutlar inşa edilecek.

Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve ardından miras bıraktığını düşünelim. Siz de "Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?" diye soruyorsanız, işte yanıtı...

Aksaray'daki miras kavgasının şüphelisi adliyeye sevk edildi!

Aksaray'da miras sebebiyle yaşanan kavgada, gelinini öldürüp 3 çocuğu ve damadını da yaralayan şüpheli adliyeye gönderildi.

Mirasçıların dikkatine!

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri bugün başlıyor. İşte miras vergisi ile ilgili merak edilenler...

miras tarlaların intikali Haberi

miras tarlaların intikali

Miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

Mirasa konu tarımsal arazilerde intikal işlemleri 31 Ağustos 2015 tarihi itibariyle yapılamıyor. 2014 yılında yayımlanan 5403 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. 


Mirasçılar mirasa konu tarım arazilerinin mülkiyeti devir işlemlerini mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde aşağıda belirtilen şekillerde gerçekleştirebiliyor.


Bu kapsamda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen süre ek süre ile birlikte 31 Ağustos 2015’te doldu. 


Bu süre sonunda da devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, Bakanlık resen veya bildirim üzerine bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli mirasçıya devri, aksi hâlde üçüncü kişilere satılması için ilgili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açabilir.


Mirasçı veya Bakanlık tarafından dava açılması durumunda sulh...