12 / 05 / 2024

Mirasımız Derneği

Mirasımız Derneği

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği), Filistin'de 45 tarihi cami ile 70'in üzerinde binanın restorasyonunu tamamladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Tüm Emekliler Derneği'nden emeklilere konut müjdesi!

Tüm Emekliler Derneği (Tüm. Emek. Der.) Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Isparta ilinde emeklilerin konut sahibi olacağını belirtti.

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna yanıt geldi! Doların geleceği seviyeyi görenler gözlerine inanamayacak

Dolar/TL kurundaki gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda sakin seyreden dolar kuru için, yatırımcılar ''dolarlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi?'' sorusunu araşıtırıyor. Dev banka doların geleceği seviyeyi açıkladı. Bu rakamı görenler gözlerine inanamayacak.

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alacak! DSİ personel alımı Temmuz 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alacak... DSİ personel alımı Temmuz 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte DSİ personel alımı detayları...

Gümüş alalım mı, bekleyelim mi? Gümüşün geleceği bu rakamı görünce yerinizde duramayacaksınız! İşte rekor...

Yatırımcılar elindeki birikimi ile yatırım yapmak için araştırmalarına devam ediyor. Altın fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ile gümüşe yönelmeyi düşünenler ''Gümüş alalım mı bekleyelim mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor.  Gümüşün geleceği bu rakamı görünce yerinizde duramayacaksınız! İşte rek

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna yanıt geldi! Dolar sadece 14 gün içinde tam bu kadar olacak! Koşun hemen bakın

Dolar kuru 16 Ocak 2023 Pazartesi gününe yukarı yönlü başladı. Dolardaki yükseliş devam ederken vatandaşlar ''dolarlarımızı bozduralım mı? sorusunun yanıtını merak ediyor. Doların yönünü merak edenler için, 14 gün sonra nacıl olacağı belli oldu. Koşun Bakın...

Altında son noktayı Altının Efendisi İslam Memiş koydu! Gram altın Kasım ayında işte bu kadar olacak! Hemen göz atın!

Altında son noktayı Altının Efendisi olarak bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş koydu. Gram altın Kasım ayında işte bu kadar olacak! Hemen göz atın...

Ağustos ayı kamu işçisi alım ilanları belli oldu! İşte KPSS şartsız kamu işçisi olma fırsatı!

Kamu işçisi olma fırsatı! Ağustos ayı kamu işçisi alım ilanları belli oldu mu? İşte KPSS şartsız kamu işçisi olma fırsatı!

Ahbap Derneği 500 öğrenciye kira yardımı yapacak!

Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, kira sorunu yaşayan 500 öğrenciye 6'şar bin TL kira yardımı yapılacağını açıkladı.

Türkiye Emekliler Derneği'den 'Emekliye konut alım ve kira desteği sağlansın' önerisi!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından gerçekleştirilen toplantıda "Emekliye konut alım ve kira desteği sağlanmalı" önerisi sunuldu.

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 

AVM, havalimanları ve sitelerde bakım onarım, güvenlik bir alanlarda çeşitli çözümler sunan  Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) yeni bir ortaklığa imza attı.  Yeni ortaklıkla tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlanacak. 

Mirasımız Derneği Haberi

Mirasımız Derneği

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği), Türkiye'deki yardımsever vatandaşların desteğiyle Kudüs başka olmak üzere Filistin'de 45 tarihi cami ile 70'in üzerinde binanın restorasyonunu tamamladı.


Mirasımız Derneği yetkililerinden Halis Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin bazı yasal gerekçelere dayandırarak başta ibadethaneler olmak üzere eski yerleşim yerlerindeki konutlara el koyduğunu söyledi.


Mutlu, İsrail hükümetinin atıl durumda bulunan camilerin kullanılmamasını gerekçe göstererek bunlara el koyduğunu belirterek, "İsrail'in kayıp mülkler kanunu var. Bu kanuna dayanarak İsrail, sahipsiz olarak değerlendirdiği yapılara el koyuyor, yıkıyor veya satın alıyor. Bu şekilde çok sayıda cami yıkıldı, evler ise satıldı. Biz de elimizden geldiğince işgalin yol açtığı sahipsiz ve bakıma muhtaç yapıları onarmaya çalışıyoruz." dedi.


Kudüs ve Hayfa'da restore edilemeyen veya edilmesine izin verilmeyen çok...