01 / 11 / 2024

mirasın devlete kalması

mirasın devlete kalması

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak tanımlanıyor. Mirasbırakanın yasal mirasçıları arasında devlet de bulunuyor. Peki devletin mirasçılığı ne zaman doğar?

Miras ne zaman devlete kalır?

Miras, vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere deniyor. Peki miras ne zaman devlete kalır?

Faiz oranlarının sabit kalması veya değişimi arazi yatırımları için risk mi fırsat mı? 

Gayrimenkul Danışmanı Nergis Erdoğdu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Faiz oranlarının sabit kalması veya değişimi arazi yatırımları için risk mi fırsat mı?” sorusuna yanıt verdi. İşte arazi yatırımcılarını yakından ilgilendiren o cevap…

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan dolar yorumu! Doların sabit kalması yabancı yatırımcıya yaradı!

Ekonomist Özgür Demirtaş dolar kuruyla ilgili açıklamalarda bulundu. Doları sabit kalmasının sadece yabancı yatırımcıların işine yaradığını belirten Demirtaş, Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Mirasta önemli detay! Babanın reddettiği miras çocuğa geçer mi?

Miras paylaşımları aileler arasında gerçekleşirken yapılacak olan kuralların bilinmesi çoğu sorunun önüne geçmiş oluyor. Bu süreçte de reddedilen mirasın akıbetinin ne olacağı da hukuki olarak kesin bir şekilde belirlenmiş durumda.

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!

İtalya’nın en güçlü mafya örgütlerinden biri olan Camorra’nın önemli isimleri arasındaki Raffaele Imperiale’nin tutuklanmasından sonra devletle anlaşma yoluna gitmek istediği ve bu nedenle Dubai açıklarındaki adasını devlete bağışlamayı teklif ettiği öğrenildi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi?

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi sorusu mirasçılar tarafından merak edilir. Bu konuda bilinmesi hukuki düzenlemeler geçerlidir. Peki baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi? Miras hukukunda önemli olan bu konu ile ilgili ayrıntılar...

Miras kaç yıl sonra devlete kalır?

Bazı durumlarda miras, devlete kalır. Bunun için bazı şartlar vardır ve belirli süre geçtikten sonra devletin malı olarak alınır. Peki miras hangi durumlarda devlete kalır ve ne kadar süre sonra devlete geçer? İşte mirasın devlete kalma süreci ile ilgili detaylar aşağıda...

Mirasın reddi halinde miras kime kalır?

Miras reddi, bazı durumlarda yapılabilen hukuki bir haktır. Vefat eden kişinin mirasını istemeyen kişiler miras reddi hakkına sahiptir. Bu durumda mirasın kime geçeceği en merak edilen konulardan biridir. Peki miras reddi nasıl gerçekleşir ve miras reddi davasından sonra miras kime kalır?

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Bayramda cüzdanınız boş kalmasın! Bu Yapı Kredi’nin Bayram Kredisi tam size göre! İşte detaylar!

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların harcaması da arttı. Bayramda cüzdanın boş kalmasını isteyemeyenler alternatif yollar aramaya başladı. Tam da bu esnada Yapı Kredi imdadınıza yetişiyor.

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

mirasın devlete kalması Haberi

mirasın devlete kalması

Devletin mirasçılığı!

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak tanımlanıyor. Tereke ise, vefat eden bir kimsenin geriye bıraktığı mal ve mülke verilen isim olarak karşımıza çıkıyor.


Miras bırakan kimsenin yasal mirasçıları arasında eşi, çocukları ve mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları yer alıyor.


Ayrıca murisin eşi; anne ve babası; büyük ana ve büyük babası; evlilik dışı hısımlar; evlatlığı ve devlet mirasçılar arasında yer alıyor. Peki devletin mirasçılığı ne zaman söz konusu oluyor.


Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre vefat eden kimsenin ardında hiçbir mirasçısı yoksa, devletin mirasçılığı bu halde meydana geliyor. Devlet, kalan tüm terekenin tek mirasçısı oluyor.


"D. Devlet

MADDE 501.- Mirasçı bırakmaksızın ölen kimsenin mirası Devlete geçer."


Örnek..

Ahmet Bey vefat etmiştir. Geriye...