29 / 04 / 2024

mirasın kardeşe kalması

mirasın kardeşe kalması

Miras, bir kimsenin vefatından sonra sahip olduğu taşınır ve taşınmaz malların tümüne deniyor. Miras, mirasbırakanın yasal mirasçılarına intikal ediyor. Peki, kardeşten kardeşe miras kalır mı? Kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşten kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kişinin vefatından sonra geride bıraktığı mal varlığı, haklar ve borçların yasal mirasçılarına devri sürecidir. Kardeşten kardeşe miras kalır mı? Bekar kardeşin mirası kime kalır? Bekar ve çocuksuz olan kişinin mirası kime kalır? Bekar ve çocuklu kişinin mirası kime kalır? İşte yanıtı...

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Kardeş kardeşe tapu verebilir mi?

Tapu devir süreci belli başlı şartların yerine getirmesi sonucu yapılmaktadır. Peki Kardeş kardeşe tapu verebilir mi? İşte detaylar!

Mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kimseler bir dilekçe ile dava açarak mirasın paylaştırılmasını isteyebiliyor. İşte mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği...

Mirasın reddi dilekçe örneği 2021!

Miras bırakan kimsenin ölümünün ardından ilgili Sulh Hukuk Mahkeme'sine başvuru yapılarak, söz konusu miras, mirasçıları tarafından reddedilebiliyor. Mirasın reddi dilekçe örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte Mirasın reddi dilekçe örneği 2021...

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Orka Holding, yurtdışı mağaza sayısını 1200’e çıkaracak!

Damat, Tween ve D’S markalarıyla erkek giyiminde moda markaları çıkaran Orka Holding, 2023’te yurtdışı mağaza sayısını 1200’e çıkarmayı hedefliyor.

Tapu.com iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı!

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, yeni anlaşmalarla beraber iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı.

İnci Deri yurt dışı mağaza sayısını 80'e çıkarmayı hedefliyor!

İnci Deri, iç pazarda e-ticaret ve yurt dışında ise mağazacılıkla büyüme kararı aldı. Şirket, önümüzdeki beş yılda yurt dışı mağaza sayısını 80'e çıkarmayı hedefliyor. Yurt dışında yapılan satışların toplam ciro içindeki payının ise yüzde 50'ye ulaştırılması planlanıyor.

AVVA mağaza sayısını 200’e çıkaracak!

AVVA’nın hem yurt içinde hem de yurt dışında büyüme iştahı devam edecek. Şirket, 2020'de mağaza sayısını 200’e çıkmayı hedefliyor. 

Demet Akalın'dan eşi için haciz açıklaması!

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, eşi Okan Kurt'un haciz haberleriyle ilgili ilk kez konuştu. Akalın, “Benim eşimle mal varlığım, her şeyim ayrı. Adam hırsız değil, sadece borçlu'' dedi.

mirasın kardeşe kalması Haberi

mirasın kardeşe kalması

Kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kimsenin vefatından sonra sahip olduğu taşınır ve taşınmaz malların tümüne deniyor. Miras, mirasbırakanın yasal mirasçılarına intikal ediyor. 


Yasal mirasçılar arasında, mirasçılık sırası bulunuyor. Bu sıra, hayatta olan kimselere göre şekilleniyor. Örneğin vefat eden kimsenin gerisinde çocuklar ve eş kalmışsa; eşin payı 1/4 'tür. Çocuklar da kalan hisseye eşit olarak mirasçı oluyor. Çocukların yerini o çocuktan olan torunlar alıyor. Peki, kardeşten kardeşe miras kalır mı?


Ancak; Geride çocuk olmayıp mirasçı olarak anne baba ve eş kalmışsa; eşin payı 1/2'dir. Ölen anne babanın yerini o anne babadan olan kardeşler alıyor. 


Eğer anne baba ve kardeş de yoksa, büyükanne ve büyükbaba mirasçı oluyor ve bu durumda eşin payı 3/4'tür. Ölen büyükanne ile büyük babanın yerini dayı, amca, hala, teyze alıyor....