17 / 05 / 2024

mirasta 1. zümre

mirasta 1. zümre

Yasal mirasçılar mirasbırakanın ölümü halinde onun yerine geçecek olan ve kanun koyucunun belirlemiş olduğu kişiler oluyor. Miras, zümre sistemine göre dağıtılıyor. Peki, mirasta zümre sistemi nedir?

Borsada neler oluyor? Küçük yatırımcı için hayati uyarılar

Borsaya giren yatırımcı sayısı 4 milyonun üzerine çıktı ancak toplam portföy değerinin yüzde 90'ına sahip olan yatırımcının oranı yüzde 3.7. Yani küçük bir zümre belirleyici konumda.

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Zümre ve Fatih Güler ortaklığında kuruldu.

Güngör Gündoğdu: Konutumu arkadaşıma tahsis ettim!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yargılanan TSK'dan ihraç edilen Babaeski 1. Zırhlı Tugay Komutanı eski Kurmay Albay Güngör Gündoğdu savunmasında konutunu arkadaşına tahsis ettiğini açıkladı.

Alper Banyo İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alper Banyo İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Alper Yaşdere tarafından 10 bin TL sermaye ile 20 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa, Şemsipaşa Mahallesi, Şakir Zümre Caddesi'nde kuruldu.

ŞRD İnşaat Elektrik ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ŞRD İnşaat Elektrik ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Batuhan Moral tarafından 30 bin TL sermaye ile 27 Kasım'da Gaziosmanpaşa, Hürriyet Mahallesi, Şakir Zümre Caddesi'nde kuruldu.

Synology, akıllı güvenlik çözümleri ile fark yaratıyor!

Synology, Surveillance Station 7.1 çözümü ile çoklu ekran, otomatik hareket algılama, önceden belirlenen kurallar çerçevesinde görüntü yakalama gibi avantajları ile iş yeri veya konutlara her an ve her yerden kontrol imkanı sunuyor.

Mirasta zümre sistemi nedir?

Yasal mirasçılar mirasbırakanın ölümü halinde onun yerine geçecek olan ve kanun koyucunun belirlemiş olduğu kişiler oluyor. Miras, zümre sistemine göre dağıtılıyor. Peki, mirasta zümre sistemi nedir?

Kozmonot Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kozmonot Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şakir Zümre Humbaracıbaşı, Ayşe Göksu Şener tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Ağustos'ta Şişli'de kuruldu.

Avni Çelik: İnşaat sektörünün meşalesi inovasyon!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Toprak Ürünleri Meslek Komitesi’nin zümre toplantısı dün İTO merkez binasında yapıldı. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, "Rekabet eden, yarışan bu dünyada inovasyon meşale olacaktır" dedi.

Miras hukuku üst soy!

Miras hukuku üst soylar da miras bırakana yakınlıklarına göre derecelenirler. Miras bırakanın ana ve babası ile kardeşler, yeğenler, bunların çocukları, torunları ve devamı 2. Zümre mirasçılardır....

Miras hukukunda zümre!

Miras hukukunda zümre üçe bölünüyor. Birinci, İkinci ve Üçüncü derecede zümre olarak mirasçılar ayrılıyor. Zümre sisteminde bir üst zümrede mirasçı yoksa alt zümreye hak düşüyor...

Miras hukuku zümre sistemi!

Miras hukuku zümre sistemi birinci, ikinci ve üçüncü zümre mirasçılardan oluşuyor. Bu üç zümreden de mirasçısı olmayanın mirası devlete kalıyor. Sağ kalan eş ise her üç zümrede de mirasçı olabiliyor...

Miras hukukunda alt soy!

Miras hukukunda alt soy, çocuklar, torunlar, torunlarının çocukları, çocuklarının torunları ve devamı şeklinde oluyor. Miras bırakanın altsoyu 1. Zümre mirasçılardır. Bu kişiler mirasın ilk sahipleridir...

mirasta 1. zümre Haberi

mirasta 1. zümre

Mirasta zümre sistemi nedir?

Medeni Kanun gereğince yasal mirasçılar mirasbırakanın ölümü halinde onun yerine geçecek olan ve kanun koyucunun belirlemiş olduğu kişiler oluyor. 


Mirasın intikali sürecinde, mirasçılık sırası uygulanıyor. Mirasta zümre sistemine göre, mirasçılara miras düşüyor. Peki, mirasta zümre sistemi nedir?


Mirasçılar, 4 farklı zümrede toplanıyor. 1. zümreyi mirasbırakanın altsoyu oluşturuyor. Altsoyda; çocuklar, torunları, torunların çocukları, çocukların torunları bulunuyor.


2. zümreyi ise; üstsoy olan ölenin anne ve babası, kardeşlerş, yeğenleri, bunları çocukları ve torunları oluşturuyor.


3. zümreyi; Ölenin büyükanne ve büyükbabası ile çocukları olan amca, hala, dayı, teyze, kuzenlerden ve devamı meydana getiriyor.


4. zümrede ise; büyükanne ve büyükbabanon anne ve babaları ile bunların altsoyları bulunuyor. Ancak, 4. zümreye miras hakkı düşmüyor. 


Vefat eden kimsenin yasal mirasçıları şu şekilde açıklanıyor;


Yasal Mirasçılar..

A. Kan hısımları

I. Altsoy

MADDE 495.- Mirasbırakanın...