04 / 05 / 2024

mirasta alacak davası

mirasta alacak davası

Miras hukukunda vasiyet alacaklısı, vasiyeti yerine getirme görevlisi varsa ona; yoksa yasal veya atanmış mirasçılara karşı kişisel bir istem hakkına sahip olur. Peki, alacaklıların durumu nedir? İşte mirasta alacak davası..

Thodex mağduru alacak davası açtı!

Kripto para borsası Thodex'in dolandırıcılık olayında mağdur olduğunu söyleyen bir vatandaş mahkemeye başvuru yaptı. Peki ne oldu? İşte Thodex dolandırıcılığında son durum...

Thodex mağdurlarından alacak davası!

Thodex şirketinden kripto para satın alan ve mağdur olan bir vatandaş, ödediği tutara ilişkin zararın giderilmesi amacıyla alacak davası açtı. 

Site yönetimine 'alacak davası' açılabilir!

İşçi, işçilik alacakları ödenmediyse, site yönetimine karşı da dava açabilir ve davanın sonunda işçilik alacaklarını site yönetiminden de tazmin edebilir.

Defne Samyeli'ne büyük şok! Evinden çıkarılacak!

İşadamı Yusuf Araz, 2 yıl boyunca kira borcunu ödemediğini iddia ederek haciz işlemi başlattığı Defne Samyeli’ye açtığı tahliye ve alacak davasını kazandı. Mahkeme tarafından Samyeli’nin 2 yıldır oturduğu evi tahliye etmesine karar verdi.

Taşyapı ve ünlü yönetmenin alacak davasında ilginç karar çıktı!

İki reklam filmi için 200 bin dolarlık anlaşma yapan Taşyapı İnşaat A.Ş. ile yönetmen Sinan Çetin arasındaki alacak davasında ilginç bir karar verildi. İstinaf mahkemesi tarafından Çetin’in hazırlayacağı yemin metnini inşaat şirketi yetkilisinin mahkeme huzurunda okuması kararı alındı.

Özderici GYO'nun alacak davası tebliğ edildi!

Özderici GYO'nun bir yatırım kuruluşu tarafından 2 milyon 577 bin 453 TL zarara uğradıkları iddiası ve şimdilik bu zararın 100 bin TL'lik kısmının tazmini talebi ile alacak davası açıldığı bilgisi tebliğ edildi.

Özderici GYO'ya alacak davası açıldı!

Özderici GYO'ya 2 milyon 577 bin 453 TL zarara uğradıkları iddiası ve şimdilik bu zararın 100 bin TL'lik kısmının tazmini talebi ile alacak davası açıldı.

Kiracı peşin ödediği kirayı geri alabilir mi?

Ev sahibine bir yıllık kirayı peşin ödediniz. Kombi bozuk diye evden çıkarsanız, kira parası geri alınabilir mi? Kira kontratını fesih hakkını kullanıp alacak davası açabilirsiniz...

Mistral GYO alacak davasında son durum ne?

Mistral GYO'nun aleyhine açılan 48 bin 931,90 USD talepli alacak davasının kabulüne karar verildi.

Yargıtay'dan kiracı ve mülk sahibi için emsal karar!

Bursa'da, kiracı ile mülk sahibi arasında 7 yıldır devam eden alacak davasına son noktayı Yargı koydu. Yargıtay, bilirkişi raporlarına yönelik emsal bir karar verdi.

Mistral GYO'nun alacak davası 19 Eylül'e bırakıldı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 48.931,90 USD talepli Alacak Davası hakkında açıklama yaptı.

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2019!

Tapu veya nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, tenkis ve mirasta iade davası, Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası gibi davaların görüldüğü Asliye Hukuk Mahkemesine başvurma harcı 2019'da ne kadar oldu?

Mistral GYO alacak dava duruşması 19 Mart 2019'a bırakıldı!

Mistral GYO'nun aleyhine açılan 48 bin 931,90 USD talepli alacak davasının dünkü duruşmasında, dava duruşmasının 19 Mart 2019 günü saat 10:10'a bırakılmasına karar verildi...

mirasta alacak davası Haberi

mirasta alacak davası

Mirasta alacak davası!

Miras hukukunda vasiyet alacaklısı, vasiyeti yerine getirme görevlisi varsa ona; yoksa yasal veya atanmış mirasçılara karşı kişisel bir istem hakkına sahip olur.


Bu alacak, tasarruftan aksi anlaşılmıyorsa vasiyet yükümlüsünün mirası kabul etmesi veya ret hakkının düşmesiyle muaccel olur. 


Vasiyet alacaklısı, yükümlülüğünü yerine getirmeyen vasiyet yükümlüsüne karşı, vasiyet edilen malın teslimini veya hakkın devrini; vasiyet konusu bir davranış ise, bunun yerine getirilmemesinden doğan zararın giderilmesini dava edebilir.


2. Özel durumlar

MADDE 601.- Kendisine bir intifa hakkı veya bir irat hakkı ya da belli aralıklarla tekrarlanan diğer bir edim vasiyet edilen kimsenin istem hakkı, tasarrufta başka bir esas öngörülmüş olmadıkça, eşya hukuku ve borçlar hukuku kurallarına tâbidir.


Kendisine mirasbırakanın ölümünde ödenecek bir sigorta alacağı vasiyet edilen kimse, sigorta sözleşmesinden doğan istem hakkını sigortacıya karşı...