29 / 04 / 2024

Thodex mağdurlarından alacak davası!

Thodex mağdurlarından alacak davası!

Thodex şirketinden kripto para satın alan ve mağdur olan bir vatandaş, ödediği tutara ilişkin zararın giderilmesi amacıyla alacak davası açtı. 



Thodex şirketinden kripto para satın alan ve mağdur olan bir vatandaş, ödediği tutara ilişkin zararın giderilmesi amacıyla alacak davası açtı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mağdur S.K'nın avukatı Sinan Keskin tarafından Anadolu 30. Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dilekçede, 2017'de Faruk Fatih Özer tarafından kurulan, Thodex adıyla internette faaliyette bulunan davalı Koineks Teknoloji A.Ş'nin, kripto paranın alımı ve satımına ilişkin yatırımcılara aracı kurum niteliğinde hizmet sunan bir ticari şirket olarak ilgili ticaret sicilinde olduğu ifade edildi. 

Thodex mağdurlarından alacak davası!

Yıllarca çalışarak kazandığı brikimini yatırımda harcamak isteyen S.K'nın, davalı şirket ile kripto para alım-satımına ilişkin hizmet sözleşmesi imzaladığına dikkat çekilen dilekçede, bu sözleşme gereğince S.K'nın davalı şirketin internet sitesinden kripto para birimleri üzerinde alım-satım işlemleri gerçekleştirebileceği, davalı şirketin ise bu işlemler sonucunda komisyon bedeli isteyeceği belirtildi.

Dilekçede, "İş bu sözleşme kapsamında müvekkil, davalı şirketin Tohdex'in web sitesinden 150k adet BitTorret, 50k adet Hoolocin, 15k adet Dogecoin, 3k adet Stellar ve 7k adet Ripple cinsinde kripto para satın almıştır. Müvekkil satın aldığı kripto paraların o anki piyasa değeri olan yaklaşık 160 bin lirayı davalı şirketin banka hesabına yatırmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

Fkaat davalı şirket yetkilisi Faruk Fatih Özer'in S.K'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişiden aldığı paraları himayesine alarak yurt dışına kaçtığına dikkat çekilen dilekçede, bu hususta İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapıldığı, başlatılan soruşturmanın ise sürdürüldüğü hatırlatıldı.

Dilekçede, taraflar arasındaki finansal hizmete ilişkin sözleşme kapsamında, S.K'nın davalı şirketin internet sitesinde işlem yapma yetkisinin olduğuna dikkat çekilerek, "Müvekkil, davalı şirketin web sitesi üzerinden satın aldığı kripto paraları tekrar aynı platformda satmak istemişse de, davalı şirket işlem yapılan web sitesini haklı bir neden olmaksızın kapatmış olup, müvekkilin işlem yapmasını engellemiştir. Davalı şirketin sözleşmeye aykırı eylemleri ve suç teşkil eden hareketleri nedeniyle müvekkil, satın aldığı kripto paralar üzerinde işlem yapamadığı gibi, kripto paraların tutulduğu sanal cüzdanına da ulaşamamaktadır" denildi.

Davalı şirketin, kripto para satma işlemi adı altında S.K'dan aldığı paraları, aradaki finansal hizmet sözleşmesini göz etmeden kullandığının belirtildiği dilekçede, bu şekilde S.K'yı aldattığı ve maddi zarara uğrattığı dile getirildi. 

Thodex mağdurlarından alacak davası!

- Şirketin mal varlıklarına tedbir konması talep edildi

Dilekçede, S.K'nın uğramış olduğu zararının giderilebilmesi ve alacak hakkının güvence edilmesi amacıyla ivedilikle, davalı şirketin belirlenecek her türlü taşınır, taşınmaz malvarlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir konularak üçüncü kişilere devrinin engellenmesi istendi. 

Davalı şirket ve yetkilileri aleyhine dolandırıcılık ve sair suçlar üzerinden devam ettirilen ceza süreci göz önünde bulundurulduğunda, şirket malvarlığının kötü niyetli bir şekilde tasfiye edilme hareketlerinin engellenmesinin zaruri olduğuna dikkat çekilen,"Müvekkil kripto para satım bedeli olarak yaklaşık 160 bin lira tutarında bir ödeme yapmışsa da, kripto para birimlerinin piyasa değerlerinin, anlık olarak ve geniş kapsamlı değişkenlik göstermesi nedeniyle, müvekkilin satın aldığı kripto paranın şuan ki Türk lirası karşılığının tarafımızca hesaplanabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle (mahkemeden) dava konusu alacak miktarının tam bir şekilde tespit edilebilmesi adına bilirkişi incelemesi yaptırmasını talep etmekteyiz." ifadeleri kullanıldı. 

Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 107/1. maddesi uyarınca bu davanın belirsiz alacak kapsamında açılma zorunluluğuna vurgu yapılan dilekçede, belirsiz alacak kapsamında fazlayla ilgili hakları saklı kalmak kaydıyla, şimdilik bin TL tutarındaki meblağın davalı şirket tarafından ödenmesi kararının alınması da talep edildi.

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 62 şüpheli adliyeye gönderildi!

Thodex'in kurucusu Faruk Özer'in köylülerinden tepki! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön