14 / 05 / 2024

mirastan hak alma

mirastan hak alma

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların yasal mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Peki mirastan yararlanamadığınız için "Mirastan hakkımı nasıl alırım?" diyorsanız, işte yanıtı..

Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? 

Mal bırakan hak sahibi, mirasçısını mirasından yoksun bırakmak isterse mirastan mal kaçırma yoluna gidebiliyor. Bu durumda mirasçıların hukuk yoluna başvurması gerekiyor. Peki, Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? İşte detaylar...

Mirastan mal kaçırma iptal edilir mi? Mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı?

Mirastan mal kaçırma, miras konusunda mirasçıların anlaşmazlığa düşmesi durumunda ortaya çıkar. Bu durumda miras hak sahibi bu konuda harekete geçerek tapu iptal davası açabilir. Peki tapu iptal davası nedir, mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı? İşte mirastan mal kaçırma ile ilgili detaylar…

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Huysuz Virjin'in yeğeni konuştu: Hepsi mirastan pay alma ümidinde!

'Huysuz Virjin' olarak bilinen Seyfi Dursunoğlu'nun yeğeni Güliz Buyrukbilen'in kızı Gizem Özköseoğlu, çıkan miras haberleriyle ilgili konuştu. 

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Mirastan mal kaçırma dilekçe örneği 2021!

Miras bırakan kişilerin mallarını mirasçılarından kaçırması durumunda hak kaybı yaşayanlar mal kaçırma davası açabiliyor. İşte mirastan mal kaçırma dilekçe örneği 2021...

Eşin vefatında çocuklar mirastan hak alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Hanımı trafik kazasında kaybettim. Yeni bir evlilik yaptım. 2002’den önce aldığım bir dükkan ve evim var. 2019’da bir ev daha aldım. Çocuklarım beni mahkemeye verip, annelerinin hakkını istiyorlar. Benim hangi malımdan hak alabilirler?' sorusunu yanıtladı.

İkinci eş mirastan hak talep edebilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tamer Bey, benim annem öldü , babam da ikinci evliliğini yaptı. Babamın 3 tane daire ve bağ-bahçeleri vardı. Daha sonra babam da öldü. İkinci eşi,bu mirastan hak talep edebilir mi?' sorusunu yanıtladı.  

TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

TOKİ hayata geçireceği 50 bin sosyal konut projesinin hak sahiplerini belirledi. Peki TOKİ'den ev alma şartları nelerdir? TOKİ'den konut nasıl alınır?.

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek belge oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi alma şartları nelerdir? Tapu tahsis belgesi nasıl alınır?

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilebiliyor. İşte, tapu tahsis belgesi alma şartları!

Kentsel dönüşüm kredisi alma koşulları 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine sağlanan destekler arasında kredi de bulunuyor. Krediyi anlaşma yolu ile riskli binasını tahliye eden kimseler alabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kredisi alma koşulları 2015...

Mirastan mal kaçırma dilekçesi 2015!

Mirasbırakan kişilerin mallarını mirasçılarından kaçırması halinde hak kaybı yaşayanlar mal kaçırma davası açabiliyor. Bu dava için Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte mirastan mal kaçırma dilekçesi 2015...

mirastan hak alma Haberi

mirastan hak alma

Mirastan hakkımı nasıl alırım?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların yasal mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Miras hukuku ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor.


Bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak da tanımlanan mirasta yasal mirasçılar şu şekilde sıralanıyor:


A. Kan hısımları

I. Altsoy

MADDE 495.- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur.

Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


II. Ana ve baba

MADDE 496.- Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.

Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır.


III. Büyük ana ve büyük baba

MADDE 497.- Altsoyu,...