14 / 05 / 2024

Mirastan hakkımı alamıyorum

Mirastan hakkımı alamıyorum

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların yasal mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Peki mirastan yararlanamadığınız için "Mirastan hakkımı nasıl alırım?" diyorsanız, işte yanıtı..

Demet Akalın'a mağdur ev sahiplerinden destek geldi: 'Bizim tarafımızda bir ünlüyü görmek harikulade bir şey'

Ev sahibi-kiracı kavgalarında sular durulmazken ünlü şarkıcı Demet Akalın da yaşadığı mağduriyeti dile getirmişti. 5 bin TL kira ödeyen kiracısına sert çıktı başlığıyla yaptığımız haber paylaşımına yorum yapan Demet Akalın'a diğer ev sahiplerinden de destek mesajları geldi.

2 milyon TL ile evden 10-15 bin TL kira almak mı, yoksa mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? 

Son zamanlarda yükselişe geçen ve yıllardır görmediği seviyelere ulaşan mevduat faizleri sık sık konut yatırımı ile karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL'ye ev alıp 10-15 bin TL kira almak mı, 2 milyon TL ile mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? İşte yorum yağan o paylaşım ve vatandaşların yorumlar

TOKİ mağdurlarından yeni eylem: 'Sabit taksit olan hakkımızı geri istiyoruz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan ev alarak mağdur olan vatandaşlar AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. 

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurları ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den konut teslimlerinde ve ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş'ta toptancılar sitesindeki esnaflar için hibe destekli imar hakkı müjdesi geldi. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler.

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım?

Miras ayrımı, Medeni Kanuna göre yapılmaktadır. Mirasçı olan kız çocuğa da erkek çocuğa mirastan aynı ölçüde pay alır. Bunun dışında miras konusunda devir işlemi mirasçıların kafasını karıştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım? Miras ne zamana kadar paylaşılmak zorunda?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Özellikle mirasın nasıl paylaşılacağı ve bu paylaşım konusunda nelerin yapılacağına dair detayları sizler için işledik. İşte detaylar!

Gümüşte baskı artıyor! Canlı gümüş fiyatları yorum! 28 Eylül 2022 gümüş fiyat listesi

Gümüş fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde yine düşüşe geçti. Vatandaşlar ise konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Peki gümüş ne kadar? Gümüş fiyatları artacak mı, düşecek mi? İşte 28 Eylül 2022 gümüş fiyat listesi...

Gümüş dibe vuruyor! Canlı gümüş fiyatları yorum! 27 Eylül 2022 gümüş fiyatları ne kadar?

Gümüş fiyatları bugün yine düşüşe geçti. Vatandaşlar ise konu hakkında araştırmalarını hızlandı. Peki gümüş en kadar? Gümüş fiyatları artacak mı? İşte detaylar...

Emekli olmadığım için promosyon alamıyorum diye üzülmeyin! İş Bankası açıklama yaptı

Emeklilere yönelik promosyon veriliyor elbet ancak emekli olmayanlara promosyon verilmiyordu. İş Bankası, emekli yakınını getirenlere ödenecek miktar hakkında açıklamada bulundu.

Markette litresi 55 liraya süt isyanı! Bizim hakkımızı kim savunacak diyerek veryansın ettiler

Yüksek enflasyon ve gıda fiyatları arasındaki paralellik hem üreticileri hem de tüketicileri vurdu. Marketlerde 1 litre sütün 55 liraya çıkması isyan ettirdi. 'Bizim hakkımızı kim savunacak' diyen üreticiler sesini duyurmaya çalışıyor.

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum

Ekonomist Atilla Yeşilada, BDDK düzenlemesinin ekonomiyi kur şokundan en fazla ağustosa kadar kurtarabileceğini ifade etti.

'Altın ve dolarımı satıyorum TL'ye geçiyorum' diyen İslam Memiş'ten bomba yorum: Taktik değiştirebilirim

Altın ve dolar piyasasını yakından izleyen ve söyledikleri piyasada dikkate alınıp uygulanan piyasa uzmanı İslam Memiş'ten ciddi bir altın ve döviz hamlesi geldi. Daha önce 'Altın ve dolarımı satıyorum TL'ye geçiyorum' diyen Memiş taktik değiştirdi.

Mirastan hakkımı alamıyorum Haberi

Mirastan hakkımı alamıyorum

Mirastan hakkımı nasıl alırım?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların yasal mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Miras hukuku ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor.


Bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak da tanımlanan mirasta yasal mirasçılar şu şekilde sıralanıyor:


A. Kan hısımları

I. Altsoy

MADDE 495.- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur.

Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


II. Ana ve baba

MADDE 496.- Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.

Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır.


III. Büyük ana ve büyük baba

MADDE 497.- Altsoyu,...