05 / 05 / 2024

Misa Otel mimarı kim

Misa Otel mimarı kim

özer+tulgan Mimarlık tarafından tasarlanan Laleli’deki Misa Otel, fonksiyonel yaklaşımlarla şekillenen özgün iç mekanlarıyla yenilikçi çözümler sunarken, çağdaş ve etkili bir dile sahip mimarisiyle de bulunduğu lokasyona değer katıyor.

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Anthenea 'ilk yüzen eko-lüks süit otel' oldu!

“İlk yüzen eko-lüks süit otel” olan Anthenea, 1977 yapımı James Bond filminden esinlenerek, Fransız mimar Jean-Michel Ducancelle tarafından dizayn edildi. 

Norveç'te yer çekimine meydan okuyan otel! 

Norveç'te planlarını Türk mimar Hayri Atak'ın çizdiği otel için tartışmalar devam ediyor. 

İç mimar Merve Gülcü ve meslektaşı Kadir Ömeroğlu evlendi!

İç mimar Merve Gülcü ve meslektaşı Kadir Ömeroğlu, Muratpaşa ilçesindeki Akra Barut Otel'de düzenlenen düğün törenle dünya evine girdi.

İstinyepark'ta AVM ve otel inşaatı çıkmazı!

İzmir'de mahkeme kararına rağmen AVM ve otel inşaatı hızla yükseliyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Kinesis İnşaat'tan 11 milyon dolarlık otel yatırımı!

3 butik otel yatırımına 11 milyon dolar harcayan mimar Orhan Bayrak, önceliğinin yüksek kâr değil, estetik ve erişilebilir oteller olduğunu söylüyor..

Mimar Hakan Külahçı başarısını yurt dışına taşıdı!

Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. Antalya'daki başarısını yurt dışına taşıyan Külahçı, farklı projelerde yer almaya devam edecek.

İngiliz mimar tavuk çiftliğini lüks bir otele çevirdi!

Tavuk çiftliğine 275 bin sterlin harcayan İngiliz mimar, onu 4 yatak odalı ve toplamda 8 kişiyi ağırlayabilen mini bir otel haline getirdi.

Otel mimarisindeki trendler!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu otel mimarisine dikkat çekerek, hangi otele hangi mimari tipinin uygun olacağını açıklıyor. Erkurtoğlu, mimari detaylar sayesinde otellerin hem doluluk oranlarını artırabileceğini hem de işletme maliyetlerini düşürebileceklerini belirtiyor.

Antalya Gazipaşa Özyiğit Otel açıldı!

Gazipaşa'da yeni yapılan 30 odalı ve 55 yatak kapasiteli Özyiğit Otel muhteşem bir açılış töreni ile hizmete girdi.İç Mimar Banu İlayda Özgenç ve Ersin Durdahanoğlu'nun iç ve dış tasarımını gerçekleştirdiği Özyiğit Otel herkesten tam not aldı.

Hilton Otel inşaatı devam ediyor mu?

İskenderun sahilinde yeşil alanda yapılan Hilton Otel inşaatı, mahkemenin iptal kararına rağmen yükselmeye devam ediyor. Mimar Ercüment Kimyon, yargının boşluğundan faydalanılarak inşaatın devam ettiğini ifade etti

İşte çılgın tasarımlı otel projeleri!

Rus mimar Remizov, henüz proje aşamasındaki tasarımlarını hayata geçirecek yatırımcılar bekliyor. İşte Rus mimardan çılgın tasarımlı otel projeleri...

450 yıllık Mimar Sinan Külliyesi butik otel olacak!

Irmak Group, Küçükçekmece Gölü kıyısındaki 450 yıllık Mimar Sinan Külliyesi'ni butik otele dönüştürmek için izinlerini tamamladı. Otelin işletmesi için ise Les Ottomans'la flört devam ediyor.

Misa Otel mimarı kim Haberi

Misa Otel mimarı kim

özer+tulgan Mimarlık tarafından tasarlanan Laleli’deki Misa Otel, fonksiyonel yaklaşımlarla şekillenen özgün iç mekanlarıyla yenilikçi çözümler sunarken, çağdaş ve etkili bir dile sahip mimarisiyle de bulunduğu lokasyona değer katıyor.


Türkiye’nin birçok kentine, farklı niteliklere sahip mimari ve iç mimari projeler geliştiren, Emre Özer ve Tayfun Tulgan ortaklığındaki özer+tulgan Mimarlık’ın tasarladığı Misa Hotel, çevresindeki örnekleriyle kıyaslandığında farkını ortaya koyan ve çevresine yenilik getiren bir otel olma özelliği taşıyor. Laleli’nin tarihi dokusuna da uyum sağlayan Misa Otel, modern çizgilerin hakim olduğu fonksiyonel iç mekanlarıyla da dikkat çekiyor.


Laleli’de yer alan, özer+tulgan Mimarlık tasarımı Misa Hotel’de, güçlendirme çalışmalarının ardından yapının kolonları büyütülmüş ve yapı, genişletilmiş kirişlerinden dolayı da oldukça alçak bir tavan yüksekliğine sahip olmuş. Yapının bu güçlendirme durumu dikkate alınarak, özer+tulgan Mimarlık tarafından yeni...