04 / 05 / 2024

Kinesis İnşaat'tan 11 milyon dolarlık otel yatırımı!

Kinesis İnşaat'tan 11 milyon dolarlık otel yatırımı!

3 butik otel yatırımına 11 milyon dolar harcayan mimar Orhan Bayrak, önceliğinin yüksek kâr değil, estetik ve erişilebilir oteller olduğunu söylüyor..



Turkcell, Coca Cola ve Aselsan gibi firmalara anahtar teslim projeler yaptıktan sonra 2010’da otelcilik sektörüne adım atan Kinesis İnşaat, şimdi üçüncü butik otelini açacak.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2019'da açılacak İstanbul Asmalımescit’teki butik otelle birlikte üç otelin toplam yatırımı 11 milyon dolara ulaşacak.

Türkiye’nin kaliteli ancak ekonomik otellere ihtiyacı olduğunu belirten Kinesis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Bayrak, önceliğinin yatırımlardan elde edeceği kâr değil, estetik tasarımlı butik oteller olduğunu ifade ediyor.  İzmir  Alaçatı’da hayata geçirdiği Alâ otel de bölgede yaşamış Rumlardan kalma taş bir evin kalıntıları üzerine inşa edilmesiyle dikkat çekiyor. Bayrak, Alaçatı’da 2010’da açtığı Alâ Otel’den sonra İstanbul Ataşehir’de The City Suites otelini açtı. Bayrak, buradaki konaklama fiyatlarının da ekonomik bulunduğu için tercih edildiğini belirtiyor. İstanbul Asmalımescit’te iki tarihi binanın dönüştürülmesiyle oluşturulan Jurnal Otel’in ise 2019 yılında açılması planlanıyor.

Sırada Lizbon var

Yurtdışında da otel düşüncelerinin olduğunu söyleyen Orhan Bayrak, özellikle Portekiz ve İrlanda’da otel projesi için yoğunlaştıklarını söyledi. Lizbon’da hayallerine uygun metruk bir bina bulduklarını belirten Bayrak, bu binayı otele dönüştürmek için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

 


Geri Dön