07 / 05 / 2024

MIT Gayrimenkul Enstitüsü

MIT Gayrimenkul Enstitüsü

RE-PIE, MIT Gayrimenkul Enstitüsü’nün (MIT Real Estate) Türkiye’deki tek partneri olarak belirlendi.

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Alfa Regnum Gayrimenkul Franchısıng Pazarlama Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. kuruldu!

Alfa Regnum Gayrimenkul Franchısıng Pazarlama Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytekin Arslanoğlu tarafından kuruldu.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

TMSF’ye devredilen şirket ve gayrimenkul sayısı TBMM'de! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 15 Temmuz sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen şirket ve gayrimenkul sayısıyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Evergrande krizini gayrimenkul şirketlerinin sınırlandırılması getirdi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tuğrul Belli bugünkü köşesinde Çin’in 2. en büyük gayrimenkul şirketi olan Evergrande'nin kriz sürecini kaleme aldı. İşte Tuğrul Belli'nin 'Asıl sorun Evergrande değil Çin’in sürdürülemez büyüme stratejisi' başlıklı yazısı...

ABD'de gayrimenkul sektörü düşüşe geçti!

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM), tarafından açıklanan verilere göre; ülke genelinde Haziran ayında gayrimenkul ve kiralama sektörü gerileme kaydetti.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kuyumcukent Gayrimenkul Ana Sözleşmesi'nin tadil metinleri onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu yapılan Ana Sözleşme Tadil Metinleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı iddiaları mecliste!

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesinin değişikliği için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul, esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. maddesinin değişikliğine ilişkin uygunluk görüşü alınması için SPK'ya başvurdu.

MIT Gayrimenkul Enstitüsü Haberi

MIT Gayrimenkul Enstitüsü

Türkiye’nin ilk gayrimenkul portföy yönetim şirketi RE-PIE, bilim ve mühendislik konusundaki başarılarıyla tanınan, dünyanın en iyi üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ne bağlı Boston merkezli MIT Gayrimenkul Enstitüsü’nün (MIT Real Estate) Türkiye’deki tek partneri oldu. 


RE-PIE, dünya gayrimenkul yatırım şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin yetiştirildiği bir enstitüye ortaklığı sayesinde, gayrimenkul konusundaki ulusal ve uluslararası çalışmalara MIT Gayrimenkul Enstitüsü ile birlikte imza atacak. İşbirliği kapsamında RE-PIE, partnerler arası danışmanlık, bilgi, deneyim ve uzmanlık paylaşımı gibi birçok konuda MIT Gayrimenkul Enstitüsü ile beraber çalışacak.

Dünyadan sadece 8 ülkeden partner alınan MIT Gayrimenkul Enstitüsü’nde, Hines, Skanska gibi dünyanın en önemli gayrimenkul ve yatırım şirketleri yer alıyor. MIT Gayrimenkul Enstitüsü’nde RE-PIE’ı MIT mezunu ve MIT’de Gayrimenkul ve Yatırım Yönetimi konularında ders veren Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre...