04 / 05 / 2024

Mithat Yenigün birleşin çağrısı

Mithat Yenigün birleşin çağrısı

TMB Başkanı Mithat Yenigün, 141 üyeli birliğin, Türkiye'nin yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımların yüzde 90'ını üstlendiğini ifade etti ve Birlik üyelerinin 2013'teki 32.5 milyar dolarlık sözleşme, 20 milyar dolarlık ciro rakamlarını hatırlattı.

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Yenigün tarafından kuruldu.

Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumuna Yenigün İnşaat imzası!

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Douala Japoma Stadyumu'nda sona gelindi...

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Ertelenmiş talep ve yatırımlar inşaat sektörüne itici güç olacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, TÜİK’in açıkladığı 2020 yılı büyüme rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mithat Yenigün: Denetim firması, ücreti müteahhitten almasın!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında gözler yeniden müteahhitlere çevrildi. TMB Başkanı Mithat Yenigün, şu anda yapı denetim firmalarının ücretlerini müteahhitlerden alındığını hatırlatarak bu uygulamanın değişmesi gerektiğini dile getirdi.

Mithat Yenigün: Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaşanan İzmir depremi ile ilgili olarak, "Deprem yarınlarımıza uzanan ciddi bir tehdit" dedi

24 saat çalışan robot inşaat işçileri geliyor!

İnşaat sektörü teknoloji ile gelişmeye devam ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Sanayi Bakanlığı ile inşaatta yapay zeka teknolojisini kullanmak üzere yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti ve "24 saat çalışan 'robot' inşaat işçileri geliştirmek istiyoruz" dedi...

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

İnşaat sektöründe Libya ile yeni bir sayfa açıldı!

Türk müteahhitleri için halen en büyük üçüncü pazar olan Libya'da 2011'de başlayan iç karışıklıklar sonrasında yarım kalmış projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Libya ile yeni bir sayfanın açıldı" dedi.

Mithat Yenigün: 30 Ağustos'u sektörel başarılarla taçlandırıyoruz!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Küresel olarak referans alınan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2020 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 44 firmamız ile yer alarak, dünya ikinciliğini muhafaza etmemiz başarımızın göstergelerinden biridiré dedi...

Mithat Yenigün: Doğru mühendislik yaşatır!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Yenigün, ''Gerekli çalışmaları ciddiyetle ve hızla tamamlayalım” dedi.

Türk müteahhitler Libya'ya yatırım yapmak için hazır!

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının altını çizerek, "Libya bizim ilk göz ağrımız. Türk müteahhitleri Libya'ya gitmek için hazır" diye konuştu...

Mithat Yenigün birleşin çağrısı Haberi

Mithat Yenigün birleşin çağrısı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, 141 üyeli birliğin, Türkiye'nin yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımların yüzde 90'ını üstlendiğini ifade etti ve Birlik üyelerinin 2013'teki 32.5 milyar dolarlık sözleşme, 20 milyar dolarlık ciro rakamlarını hatırlattı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı İnşaat Sektörü Zirvesi'ııi değerlendiren TMB Başkanı Yenigün, "Rusya'da sorunlar daha 2 yıl devam edecek görünüyor. 

Ancak Irak'ta işler düzelmeye başladı. Ayrıca çok iyi bir geri dönüş veriyor. Burada yapılan işlerin Türkiye'ye dönüş oranı yüzde 80. Sadece bu pazarda sözleşmesi yapılan 2.5 milyar dolarlık iş var. Eğer Eximbank bu pazar için destek verirse 2015 yılı ciromuz daha yüksek çıkabilir. İç pazara borç verir gibi para vermeli" dedi. Yenigün, İran'nın Irak piyasasına girmeye başladığını duyumunu aldıklarını, bu nedenle daha fazla özen göstermeleri gerektiğini söyledi. 


İstanbul...