03 / 05 / 2024

mmo

mmo

Makine Mühendisleri Odası (MMÜ) Mersin Şube Başkanı Mehmet Akif Erman, Mersin'deki bin 57 asansörden 680'inin riskli durumda olduğu açıkladı.

Mühendis Amca karikatürlerine 5 ülkeden talep geldi!

Samsun'da ilköğretim okulu öğrencilerine "enerji tasarrufu" bilinci aşılamak için oluşturulan çizgi karakter "Mühendis Amca" Yunanistan, Ermenistan, Moldova, Romanya ve Ukrayna'ya örnek oldu. Mühendis Amca karikatürlerine 5 ülkeden talep geldi.

MMO: Nükleer santrale karşıyız!

Makina Mühendisleri Odası MMO Nükleer santrale karşı çıktıklarını belirtti...

AVM tesisatlarında alınması gereken önlemler!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Yunus Yener AVM tesisatlarında alınması gereken önlemlere değindi....

MMO’dan AVM’ler için uyarı!

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, AVM'lerin tekrar açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Atmaca, ekstra önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti ve tavsiyelerini açıkladı...

Mmo Mühendislik Ve Organizasyon Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mmo Mühendislik Ve Organizasyon Danışmanlık Limited Şirketi Uğur Tunca tarafından 6 Ekim 2017'de 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Antalya Muratpaşa'da 4 asansörden 1'i güvensiz!

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi tarafından 2016 yılında Muratpaşa'da denetlenen 2 bin 830 asansörün yüzde 25'inin 'güvensiz' olduğu belirlendi.

Yenimahalle Belediyesi'nden tehlike saçan asansörlere mühür!

Yenimahalle’de güvensiz asansör kalmayacak hedefiyle yola çıkan Yenimahalle Belediyesi, MMO görevlileri ile birlikte Demetevler’de bulunan binaları tek tek gezerek, asansörleri kayıt altına alıyor.

Antalya Büyükşehir asansör kontrolleri için protokol imzaladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO)Antalya Şubesi ile belediyeye ait üst geçitlerdeki asansörlerin kontrol ve bakımına yönelik işbirliği protokolü imzaladı.

Fi Yapı asansör kazasının yaşandığı bina mühürlü bir bina!

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç, Esenyurt'ta, 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasına ilişkin, "Asansörün düştüğü bina mühürlü bir bina, çalışmaması gereken bir bina" dedi.

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi alma süresi doluyor!

Mevcut yapılar için çıkarılması zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) için süre dolmak üzere... MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, binalara EKB alınması ve klimalı ortamlardaki iç hava kalitesinin önemi konusunda uyarıda bulundu.

Konak’ta asansörler MMO’ya emanet!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın tarafından imzalanan protokol ile ilçedeki yaklaşık 4 bin asansörün yıllık bakım ve kontrolleri MMO İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilecek

MMO Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle “Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı" düzenledi.

Mimarlar Odası Dubai Port projesi için Vali'den cevap bekliyor!

Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü kokteylinde konuşan MMO Şube Başkanı Arsal Arısal, Dubai Port projesi için Vali Güzeloğlu’ndan randevu istediklerini ancak hala cevap beklediklerini kaydetti.

Ankara'daki binaların doğalgaz tesisat kontrolünü MMO yapacak!

Başkentgaz ile Makina Mühendisleri Odası ( MMO ) Ankara Şubesi arasında imzalanan protokolle bundan sonra doğal gaz kullanan meskenlerin periyodik bakımını Makina Mühendisleri Odası yapacak.

Bedri Tekin: Türkiye'de iş yerlerinin sadece yüzde 3'ü denetleniyor!

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Üyesi Bedri Tekin, son günlerde yaşanan iş kazalarına ilişkin, Türkiye'de iş yerlerinin yüzde 3'ünün denetlendiğini, böyle bir yerde de önlemlerin alınmasında sıkıntı olduğunu belirtti...

mmo Haberi

mmo

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şube Başkanı Mehmet Akif Erman, 2015 yılının ilk 6 ayı itibariyle kontrol edilen bin 57 asansörün 680'ine 'tehlikeli' anlamı taşıyan kırmızı etiket yapıştırıldığını açıkladı. Erman, asansör denetimlerinin hafife alınmaması gerektiğini söyledi. Son 1 ay içerisinde kentin 2 farklı bölgesinde meydana gelen ve şans eseri hafif yaralarla atlatılan asansör kazaları sonrasında asansör denetimlerinin gerekliliğini Sabah Güney'e değerlendiren Erman, imzalanan protokol gereği Yenişehir, Akdeniz, Toroslar, Silifke, Anamur, Mut, Bozyazı ve Gülnar ilçelerindeki asansörlerin bakım işlemlerinin MMO Mersin Şubesi'nce yürütüldüğünü dile getirdi. 


325 ASANSÖR GÜVENLİ 

MMO Mersin Şubesi tarafından 2015 yılının ilk 6 ayında bin 657 asansörün denetlendiğini bildiren Erman, "Denetim yapılan 680 asansörün tehlikeli olduğu anlaşılmış ve bunun göstergesi olarak kırmızı etiket yapıştırılmıştır. 325 asansörün güvenli olduğunun belirlendiği...