03 / 05 / 2024

mobilya ihracatı grafiği

mobilya ihracatı grafiği

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan 2013 ilk çeyrek ihracat ve de ithalat verilerine göre, geçtiğimiz yıla oranla mobilya ihracatı yüzde 12 artış gösterdi...

Tunç Şatıroğlu'ndan son dakika dolar analizi! Grafiği işaret ederek bakın ne dedi...

Ekonomist Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabı X'ten yaptığı dolar grafiği paylaşımında dolardaki yükselişi işaret ederek ''Rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım'' dedi. Takipçilerden ise yüzlerce yorum geldi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

İhracatçı rekabetçi kura, iç piyasa enflasyona odaklandı!

Ortak Akıl Danışmanlık Kurucusu Dr. Yılmaz Sönmez, kurdaki dengelenmenin ihracatçıya avantaj sağlayacağını belirterek, “Ancak yönetilemeyen enflasyon iç piyasada durgunluk yaratabilir” ifadesini kullandı.

İİB bu yılın ilk dört ayında ne kadar ihracat gerçekleştirdi?

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2023’ün ilk dört ayında bünyesinde yer alan 7 ihracatçı birliği ile yaklaşık 3 milyar 600 milyon dolarlık ihracat yaptı. İİB, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 14,8 artış olduğunu paylaştı.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Sera cenneti Hollanda’ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediyoruz!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli ham maddeyle üretilip yurt içi ve dışında piyasaya sunulan dayanıklı camlar,Hollanda'ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediliyor. işte haberin devamı...

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ihracatında Rusya başı çekiyor. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı mobilya ihracatı 65 milyon dolara çıktı. İşte detaylar!

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Tereyağı ihracatı yasaklandı! İşte 15 Nisan 2022 tereyağı fiyat listesi...

Tereyağı ihracatına kısıtlama geldi. Peki tüketici bu durumdan nasıl etkileyecek? 1 kg tereyağı kaç TL? Zincir marketlerde tereyağı kaç lira? İşte A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa tereyağı fiyat listesi...

Al Rasana İnşaat Elektrik Mobilya Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Rasana İnşaat Elektrik Mobilya Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Lowi A.A. Ajaray tarafından kuruldu.

MOSDER: Mobilya alanında daha çok OSB'ye ihtiyacımız var!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, 2021 hedefleri doğrultusunda sektörün yatay yönlü büyümesi gerektiğini dile getirdi. 

Akçamsan Ahşap Mobilya Malzemeleri Pazarlama İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akçamsan Ahşap Mobilya Malzemeleri Pazarlama İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Soykan Akköse tarafından kuruldu.

Akçamsan Ahşap Mobilya Malzemeleri Pazarlama İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akçamsan Ahşap Mobilya Malzemeleri Pazarlama İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Soykan Akköse tarafından kuruldu.

mobilya ihracatı grafiği Haberi

mobilya ihracatı grafiği

Günden güne ihracatı büyüyen Türkiye, mobilya sektöründe dünyada iddialı bir noktaya ulaşmanın eşiğinde. Son 2 yıldır yüzde 20 büyüyen mobilya ihracatının önümüzdeki dönemde de bu yükselişe devam edeceği öngörülerek gelecek 5 yıl içinde dünyada ilk 10 ihracatçı ülke içinde olacağı vurgulanıyor. Türk mobilya sanayisi 2023 yılında ise 10 milyar dolar ihracat hedefi ile Kanada’nın ardından 5. sıraya çıkmayı öngörüyor.

Bir mobilya üretim ülkesi olan Türkiye’nin, dünyada marka olmuş mobilya ülkeleri ile kalite, fiyat, teknoloji ve tasarım alanlarında rekabeti her geçen gün artıyor. Türk Mobilya Sektörü, günden güne gelişen sanayisi ve artan ar-ge çalışmaları sonucu, dış ülkelere de açılarak Türk mobilyasını hız kesmeden en iyi şekliyle tanıtmayı misyon edinmiş durumda. Bu amaçla çalışmalarını sürdüren Türk Mobilya Sanayicileri, emeklerinin karşılığını artan ihracat...