14 / 05 / 2024

mobilya pazarı 2015

mobilya pazarı 2015

Geçen yıl iç pazarda yüzde 5 büyüme kaydeden mobilya sektörü, dış pazar satışlarında ise yüzde 15’in üzerinde artış sağladı. Ortadoğu pazarının yeniden canlanması halinde sektör ihracatının 2015’te 2.8 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Beyaz eşya pazarına yeni marka!

Beyaz eşya sektörüne yeni bir marka daha giriyor. Türkiye pazarında mobilya ve nalburiye çözümleriyle tanınan Alman markası Nisan ayında beyaz eşya ve ankastre ürünlerin lansmanını yapacak

Evinizi yenilerken tasarruf etmenin 10 yolu Dekopasaj’da!

Türkiye'nin ilk ve tek ikinci el online mobilya pazarı Dekopasaj’da, 10 binden fazla ikinci el mobilya ve ev aksesuarı, orijinalinin yaklaşık yarı fiyatına satışa sunuluyor.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Ofis pazarında kiralama ve satış hızı azaldı!

Son yıllarda en fazla yatırım çeken alanların başında gelen Türkiye ofis pazarında kiralama ve satış talepleri azaldı. 2015 yılında toplam 327 bin m2 olan işlem sayısı 2016 yılında azalarak 202 bin m2’ye düştü.

Mobilya AVM'leri yeni trend oluyor!

AVM pazarında yatırımcıların yeni gözdesi mobilya AVM'leri oldu. İnegöl'de bu yıl dört yeni mobilya AVM'si daha açılması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Bandırma Kapalı Pazar Yeri hizmete açıldı!

Bandırma Belediyesi tarafından 2015 yılında yapımına başlanan Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı görkemli bir açılışla misafirlerine kapılarını açtı.

Kayseri Tavlusun Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri açıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 21 Ağustos 2015 tarihinde temeli atılan Tavlusun Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri'nin tamamlanarak bölge halkına hizmet vermeye başladığını söyledi.

Mobilya sektörünün pazar hacmi 2023'te 25 milyara ulaşacak!

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün 2023 hedeflerini anlattı.

Hataylı mobilyacılar Afrika'da önemli pazar oluşturuyor!

Mobilya sektöründe özellikle zigon sehpa üretimiyle ihracatta önemli bir yere sahip olan Hatay, Suriye'deki sıkıntılar nedeniyle rotasını çevirdiği Afrika kıtasında önemli bir pazar oluşturmaya başladı.

Bobo Mobilya İran'da 3 yeni mağaza açacak!

Türk girişimciler, İran'a ambargonun kalkmasıyla bu ülke pazarında yer edinmek için kolları sıvadı. Bobo Mobilya Başkanı Fikri Çetin, " İran'da işler büyüyünce Tahran'da yeni bir mağaza açtık. Önümüzdeki dönemde İran'ın 3 şehrine daha mağaza açacağız.” dedi.

Alfemo'dan Viyana’ya yeni mağaza!

Türkiye mobilya pazarının önemli oyuncularından ve dünyada 60’ı aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren Alfemo, Avrupa’daki mağazalarına geçtiğimiz günlerde Viyana’da bir yenisini ekledi.

Mobilya ihracatında 2023 yılı hedefi 10 milyar dolar!

Kayseri 6. Mobilya Fuarı açıldı. Mobilya ihracatında 2002-2015 arasında 5 misli artış yaşandığını kaydeden Bakan Elitaş, 2023 hedefinin 10 milyar $ olduğunu kaydetti.

mobilya pazarı 2015 Haberi

mobilya pazarı 2015


Geçen yıl iç pazarda yüzde 5 büyüme kaydeden mobilya sektörü, dış pazar satışlarında ise yüzde 15’in üzerinde artış sağladı. Ortadoğu pazarının yeniden canlanması halinde sektör ihracatının 2015’te 2.8 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor, iç pazar büyüme beklentisi ise yüzde 5.


Son 15 yılda hızlı bir büyüme trendi yakalayan mobilya sektörünün yıllık üretim değeri 10 milyar dolar seviyesine ulaştı. Yaklaşık 40 bin işletmenin 200 bin kişiye istihdam sağladığı sektördeki işletmeler, imalat sanayindeki işletme sayısının yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor. Son yıllarda Türkiye’nin batılı ülkelerle yaptığı mobilya ticaretinin ivme kaybettiği, buna karşılık Çin, Arap ülkeleri ve komşu ülkelerle olan ticaretin giderek yoğunluk kazanması dikkat çekiyor.


İHRACATTA İSTİKRARLI ARTIŞ


Türkiye’de ihracat rakamları yüksek, ithalat rakamları düşük sektörlerden biri olan mobilya, her geçen gün büyüyor ve bunu kendi...