28 / 08 / 2024

mobilya satışları 2017

mobilya satışları 2017

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ihracat verilerini değerlendirdi. 

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut satışlarındaki artış mobilya sektörünü de etkiledi!

MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, koronavirüs salgını sürecinde online siparişlerin arttığını belirtti. Çalışkan, konut satışlarında yaşanan hareketlenmeyle birlikte mobilyada satışların da arttığını söyledi...

ABD'de yeni konut satışları Eylül'de yüzde 0.7 düştü!

ABD'de yeni konut satışları Eylül ayında yüzde 0.7 düşüş göstererek 701 bin oldu, fiyatlar da Şubat 2017'den beri en düşük seviyeye düşüş gösterdi.

Babacan Central projesinde satışlar durdu! 

Babacan Holding bünyesindeki Babacan Yapı'nın 2017 yılında ön talep toplamaya başladığı Babacan Central projesinde satışlar durdu.

Konut satışlarındaki düşüş mobilya sektörünü de etkiliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı son verilere göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 oranında azalış kaydetti.

İpotekli konut satışları neredeyse durdu!

2018 Aralık ayında 136 bin 845 adet konut satıldı, yıl bazında toplam satışlar 1 milyon 375 bin 398 olarak gerçekleştirildi. Bu rakam 2017‘de gerçekleşen 1 milyon 409 bin 314 satışın çok az altında kaldı.

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

2017 yılında gerçekleşen konut satışları mecliste!

2017 yılında gerçekleşen konut satışları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İpotekli konut satışlarına faiz darbesi!

Faiz oranlarının bir yıldır sürekli artması ve ocakta yüzde 1,14’e ulaşarak 18 aylık zirveyi görmesinin ardından ipotekli konut satışları, yılın ilk ayını 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 20,3 azaldı.

Konut satışlarına yabancı etkisi!

Yabancılara yapılan konut satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22,2 oranında artış gösteriyor. En çok konut satışı ise Irak vatandaşlarına yapıldı.

Osmaniye'de konut satışları yüzde 11,6 arttı!

Osmaniye’de 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,6 oranında artışla 6 bin 785 adet konut satışı yapıldı. Osmaniye'de konut satışları da yükselişe geçti. 

İpotekli konut satışları 2017'nin Ekim ayında geriledi!

Ülke genelinde ipotekli konut satışları 2017’nin Ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 düşerek 38 bin 593'e geriledi. 

mobilya satışları 2017 Haberi

mobilya satışları 2017

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ''"Mobilya ihracatımız 2016'da payını yüzde 1,4'e çıkarma başarısını göstermiştir, 2023 yılı hedefimiz ise dünya mobilya ihracatından yüzde 2,5 veya üzerinde pay almaktır" diye konuştu. 

Çırağan Sarayı'nda Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda mobilya sektörünün konum ve hedeflerinin paylaşıldığı toplantıya Güleç'te katıldı. 

Güleç, 2023 hedefleri arasında yer alan mobilya sektörü hedeflerini de aktardı. Güleç, mobilya sektörünün hedefinin yüzde 2,5 olduğunu dile getirdi.  Güleç, mobilya ihracatında en büyük paya sahip olan İstanbul İhracatçılar Birliğinin ise ihracat artışını genelde sektör artışının en az yüzde 10 kadar üzerinde olduğunu söyledi. 

Ayrıca Güleç, mobiyada  hedef pazar olarak belirlenen ilk üç ülke ABD, Çin ve İspanya olduğunu da sözlerine...