29 / 04 / 2024

mobilya sektörü 2014

mobilya sektörü 2014

Irak ve libya gibi iddialı olduğu pazarlarda durgunluğu aşamayan İnegöllü mobilyacılar 2014’te iç pazarda yüzde 30, ihracatta ise yüzde 60 kayıp yaşadı.

Mobilya sektörü verimlilik şampiyonu oldu!

Cumhuriyet’in kuruluşunun 91’inci yıldönümü kutlanırken, Türkiye 2023 hedeflerini tartışıyor. Her sektörde ne kadar yol alınması gerektiği, ihracatın, üretimin ne kadar artması, ne kadar yatırım gerektiği konuşuluyor.

Mobilya sektöründe hareketli günler yaşanıyor!

Yaz rehaveti, bayram derken durgun bir dönem geçiren ofis mobilya sektörü, iş dünyasının canlanmaya başladığı sonbahar ayları ve çok sayıda plazanın peşpeşe hizmete girmesiyle yoğun trafik yaşıyor

Mobilya sektörü Gaziantep'te buluşuyor!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Erexpo Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde düzenlenen MOBEF-Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor...

Veysel Eroğlu: Mobilya sektörünü stratejik sektör seçtik!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Mobilya sektörünü stratejik sektör olarak seçtik. Her türlü desteği vereceğiz. Yani bütün dünyaya mobilya ihraç eden Türkiye'yi, bir üs haline getirmek için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Mobilya sektörü ihracat rakamlarını yüzde 18 artırdı!

Türk mobilya sektörünün nabzını tutan en önemli sivil toplum örgütü Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye, mobilya ihracatında, 2014 yılının ilk üç ayında yüzde 18 artış gerçekleşti.

Murat Erat: Mobilyada KDV indirimi sektörün önünü açacak!

Henüz 29 yaşındayken kurduğu Asortie markasıyla, 2 yıl içinde 28 ülkeye Türk mobilyası ihraç eden Murat Erat, mobilyada KDV indiriminin, sektörün önünü açacağını ifade etti...

Mobilya sektörü ticaret kapasitesini 9 milyar dolar seviyesine ulaştırdı!

İGED Başkanı Av. Hüseyin Ataol, mobilya sektöründe alınan yüzde 18' lik KDV oranının yüzde 8' e düşürülmesinin kayıt altıların artarak ülke istihdamına katkı sağlayacağını söyledi.

2014 mobilyada detayların yılı olacak!

Uzun yıllar önce mobilya, sadece üzerinde rahatça oturmak, yemek yemek ya da uyumak amaçlı kullanılıyordu. Bu sebeple mobilya yapımında en çok ağaç yani ahşap tercih ediliyordu...

İGED İnşaat ve mobilya sektöründe 1 günde 1 milyar liralık değer yarattı!

İnşaat ve mobilya sektörü İş Forumu’ nda İstanbul’ daki dört iş adamı derneği, mobilyacı ve inşaat malzemesi tedarikçisi üyelerini 50 büyük inşaat firması ile buluşturdu.

Mobilya sektörü Avrupa ve Afrika pazarına odaklanacak!

Genel yapısı itibariyle iç pazar temelli büyüyen mobilya sektörünün performansı ağırlıklı olarak yeni konut inşaatlarına ve gelir seviyesindeki artışa endeksli bir seyir izliyor. Mobilya sektörü 2014'te Avrupa ve Afrika pazarına odaklanacak...

Mobilya sektörü 2014 yılında ihracat hacmini büyütecek!

Türkiye'de istihdam kapasitesi en yüksek sektörlerden biri olan mobilya sektörü "2023, te 500 milyar dolar ihracat" hedefleri doğrultusunda dünyanın 10. büyük mobilya üreticisi olmayı hedefliyor...

Cemal Tekin: Mobilya sektörü 2014 yılında ihracat hacmini büyütecek!

Dokuz milyar dolarlık genel mobilya sektörünün yüzde 30’ unu oluşturan Türk ofis mobilyaları endüstrisi, üretimde gösterdiği büyümeyi ihracatta da göstermek için 2014 yılında çıtayı yükseltiyor...

Ahmet Güleç: Mobilya büyümede gaza basacak!

İNŞAAT sektörünün büyümesine paralel olarak geçen yıla göre ciddi ivme gösteren mobilya sektörü, 2014 yılında da yükselişini sürdürecek. 2013 yılı mobilya sektörü geçen yıla oranla başarılı bir yıl olarak geride kalıyor. ..

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Mobilya sektöründe KDV indirimi talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektöründe KDV indirimi çağrısında bulundu. Palandöken, ''Mobilya sektöründe KDV indirimi uygulaması tekrarlanmalı" diye konuştu.

Mobilya sektörü yüzde 8 KDV istiyor!

Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörü darboğaza girdi. Geçtiğimiz günlerde önemli hammadde üreticileriyle bir araya gelen sektör temsilcileri, KDV oranının yüzde 8'e inmesini istiyor.

mobilya sektörü 2014 Haberi

mobilya sektörü 2014

Türkiye’de mobilya sektörünün öne çıkan merkezlerinden İnegöl’de yüzler gülmüyor. Mobilya sektöründe 2014’de başlayan durgunluk bu yıl da devam ediyor. Durgunluğu milletvekili genel seçimlerine bağlayan, seçimlerin ardından sektörün üzerindeki kara bulutların dağılmasını bekleyen sektör temsilcileri henüz bekledikleri hareketliği yakalayamadı. İş çevreleri sezonun tam ortası olmasına rağmen iç pazar ve ihracatta yaprak kıpırdamadığını ifade etti. 2014 itibari ile iç pazarda yüzde 30 daralma yaşayan mobilya sektörünün ihracatta ise yüzde 60 oranında kaybı var. Yılın ilk yarısında da geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta yüzde 10, iç pazarda yüzde 30 daralma yaşayan mobilya sektörü, umudunu önümüzdeki 5 ayda yapılacak düğünlere bağladı. Sektör temsilcileri, yılsonu hedefl erini ise ‘2014 verilerini yakalamak’ sözleriyle ifade ediyor. 


İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, herkesin seçimlerden sonra işlerin...