28 / 07 / 2024

Mobilyacı kdv

Mobilyacı kdv

Mobilyada KDV'nin üç ay süreyle yüzde 8'e düşürülmesi iç piyasada yüzde 30 hareketlilik yarattı.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi! 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indiriminin yansımalarından mutluluk duyduklarını belirtti. Ayhan, "Geçen yılın iç pazar satışlarının yüzde 25 üzerine çıkarız" dedi...

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

KDV indirimi mobilyacıları sevindirdi!

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Tuncay Sabuncu, KDV indirimiyle piyasada canlanma yaşandığını ve mobilya üretiminin hızlandığını dile getirdi. 

 Mobilyacılar KDV indirimi bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gayrimenkul sektöründe olduğu gibi mobilyada da katma değer vergisi (KDV) oranının düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Mobilyacılar KDV indirimi istiyor!

Mobilya satışlarında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri, bu indirim sayesinde satışların yüzde 35-40 civarında artacağını söylüyor.

Mobilyada KDV indirimi için son 3 gün!

Şubatta hayata geçirilen mobilyadaki KDV indiriminin son günlerinde mobilyacılar satışlardan memnun.KDV indirimi 30 Eylül'de sona erecek.

Mobilyacılar KDV indiriminin uzatılmasını istiyor!

Erzurum’daki imalat sektörü, mobilya ürünlerine yönelik olarak yapılan KDV indiriminin süresiz biçimde uzatılmasını istedi.

Mobilyacılar KDV indiriminin yasalaşmasını istiyor!

KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesiyle mobilya sektöründeki satış oranları yüzde 30’un üzerine çıktı. Mobilyacılar KDV indiriminin yasalaşmasını istiyor.

Mobilyacılar KDV oranının yüzde 8’e indirilmesini talep ediyor!

Mobilya üreticileri, uluslararası arenada rekabet edebilmeleri için maliyeti artıran kamusal yüklerin azaltılmasını istedi. Mobilyacılar KDV oranının yüzde 18’den 8’e düşürülmesini talep etti.

Mobilyacılar tekstilcilerle eşit oranda KDV istiyor!

Nihat Zeybekçi’nin geçtiğimiz eylül ayında mobilya ithalatına da ek vergilerin geleceğini söylemesi sektörde tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri ek vergi yerine aksine yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8’e indirilmesini istiyor

Gölmahal'de KDV’nin yarısı Yalçınlar'dan! 1 milyon 295 bin dolar

Yalçınlar Group, İstanbul’un villa imarlı bölgelerinden Büyükçekmece Gölü kıyısında yepyeni ve ayrıcalıklarla dolu bir yaşamın kapısını açtığı projesi Gölmahal’de, KDV’nin yarısını tüketiciler adına ödüyor

Müteahhite inşaat yapmak üzere arsa teslimi KDV'ye tabi değildir!

Posta Gazete Yazarı Ekrem Sarısu, müteahhidin arsa sahibine daire teslimi KDV'ye tabi mi diye soran okuyucusunun sorusunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Konutlarda hangi KDV oranı uygulanacak?

Bugün Gazete Yazarı İsmail Kökbulut, konutlarda KDV oranını belediyelerin belirlemesi ile ilgili yorumlarını yazdı. İşte o yazı!

Mobilyacı kdv Haberi

Mobilyacı kdv

Mobilyada KDV'nin üç ay süreyle yüzde 8'e düşürülmesi iç piyasada yüzde 30 hareketlilik yaratırken, sektörün hammaddesi ağaç ve orman ürünlerinde hammadde fonlarının kaldırılması için de çalışmalar başlatıldı. Mobilyada KDV indiriminin yıl sonuna kadar uzatılması halinde bu oranın yüzde 40'ları bulması bekleniyor. İç piyasanın rahatlaması nitelikli ihracatın da önünü açtı. İhracatçılar her ay en az bir organizasyonu programına aldı. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ürünlerinde KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesinin sektöre can suyu olduğunu söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, KDV indirimiyle birlikte hem iç pazarın hem de nitelikli ihracatın önünün açıldığına dikkat çekti.


ÜLKE GENELİNDE


Mobilya sektörünün dolaylı olarak...