05 / 05 / 2024

Mobilyacılar Uzakdoğu ihracatını arttırıyor

Mobilyacılar Uzakdoğu ihracatını arttırıyor

Yılın ilk yarısını 1.1 milyar dolarlık ihracatla kapatan mobilyacılar Uzakdoğu pazarına ihracatı artırmak için navlun desteği istiyorlar.

Rusya benzin ve motorin ihracatını askıya alıyor! Akaryakıt fiyatları yeniden tırmanacak mı?

Rusya, 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle petrol ürünlerinin (benzin ve motorin) ihracatını askıya alıyor. Peki akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. İşte vatandaşların yorumları...

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

İslam Memiş'ten fişek gibi açıklama geldi! Gümüş net bu kadar olacak! Gümüş yatırımcıları havalara uçacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten gümüş ile ilgili fişek gibi açıklama geldi. Gümüş fiyatları net bu kadar olacak. Gümüş yatırımcıları havalara uçacak!

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesinde!

Orta Doğu'nun cazibe merkezleri arasında yer alan Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesine ulaştı...

Türk çeliği için Uzakdoğu fırsatı!

Hükümetlerin ekonomileri canlandırmak için uyguladıkları trilyonlarca dolarlık teşvik küresel çelik sektörünü desteklerken, yerel piyasaya odaklanmasıyla Türkiye’nin Uzakdoğu satış fırsatlarından faydalanmaya devam edeceği ifade ediliyor. 

Türk çelik üreticileri yönünü Uzakdoğu’ya çevirdi!

ABD’nin ilave vergilerle önüne set çektiği Türk çelik üreticileri yönünü Uzakdoğu pazarına çevirdi. Üreticiler, “ABD’ye geçen yıl 1.3 milyar dolarlık satış yaptık. Bunu rahatlıkla başka pazarlara yaparız” diye konuştu.

Bozankaya ilk metro ihracatını gerçekleştirecek!

Sincan’da tramvaydan metroya, elektrikli otobüsten trambus’a kadar üretim yapan Bozankaya, Türkiye’nin ilk metro üretimini ve ihracatını gerçekleştirecek.

Yabancı yatırımcılar konut alımını hızlandırdı!

Türkiye genelinde konut satışlarında yeni bir hareketlilik başladı.Yabancılar konut alımını hızlandırdı.

ABD'de konut başlangıçları bir yılın en düşüğünde!

ABD Ticaret Bakanlığı Eylül ayı konut başlangıçları raporunu yayınladı. Rapora göre, ABD'de konut başlangıçları bir yılın en düşük seviyesinde. 

Mobilyacılar Uzakdoğu ihracatını arttırıyor Haberi

Mobilyacılar Uzakdoğu ihracatını arttırıyor

Yılın ilk 6 ayı 1.1 milyar dolar ihracat ile kapatan Türk mobilya sektörü, İran pazarının da etkisi ile bu rakamı geçen yıla göre yüzde 10 artış ile 2.6 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştırmayı hedefl iyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, Çin için de devletten navlun desteği istediklerini söyledi ve “Çin pazarına ulaşmamız demek 2023 hedefimiz olan 10 milyar doları 15 milyar dolara çıkarıp yüzde 50’lik büyüme kaydetmemiz demek” dedi. MOSDER 11. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın basın lansmanında konuşan Doğan, Türkiye mobilya ihracatının İran’a yönelik ambargonun kalkmasıyla birlikte 3’üncü çeyrekte daha olumlu bir hava içine gireceğini anlattı. 


‘Çin için navlun desteği istiyoruz’ 

Doğan, Türkiye’yi 2023'te dünyadaki en büyük ilk 5 ihracatçı ülke arasında görmek istediklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:...