24 / 05 / 2024

Moda Apik Ağa Konağı

Moda Apik Ağa Konağı

1987 yılında Moda semtindeki tarihi Apik Ağa Konağı talan edilmiş. 1980 yılında ''korunması gerekli sivil mimarlık örneği'' olarak tescil edilen tarihi konak, 1987 yılında alınan yeni karardan sonra yıkılmaya başlanmış.

Yui M30 Maxifry airfyer satışa çıktı! Fiyatı ne kadar? Özellikleri neler?

Son dönemlerin en moda ev aletlerinden airfyer konusunda Yui’den de bir adım geldi. M30 Maxifry airfyer’ı satışa çıkaran Yui, ürüne ilişkin tüm özellikleri de paylaştı.

Simfer SK-6702 airfryer satışa çıktı! En uygun nerede satılıyor?

Simfer, son dönemlerin moda ev aletlerinden airfryer konusunda dev bir adım atarak SK-6702 airfryer’i satışa çıkardı. Bu nedenle, airfryer almak isteyen insanlar Simfer’in piyasaya adeta armağanı olan bu ürünü araştırmaya başladı.

Philips HD9650/90 premium airfryer, 1, 2 ve 3 yıllık ek garanti fırsatlarıyla Teknosa’da satışa çıktı!

Teknosa, son dönemlerin en moda elektronik cihazlarından airfryer’ı Philips güvencesiyle satışa sundu. 1, 2 ve 3 yıllık ek garanti fırsatlarının bulunduğunu duyuran Teknosa, alışveriş kredisi seçeneğiyle de alımlarda kolaylık sağlamaya başladı.

Dilvin Sonbahar/Kış sezon ürünlerini satışa sundu! İşte 26 Eylül 2022 Dilvin fiyat listesi

Tasarımlarıyla moda tutkunlarının ilk adreslerinden olan Dilvin genç ve feminen çizgileriyle 2022-23 Sonbahar/Kış koleksiyonunun satışa çıkardı. İşte 26 Eylül 2022 Dilvin fiyat listesi

Şimdi açık AVM'ler ve outlet'ler moda!

AVM'lerde bazı perakendeciler kapalı alanlı AVM'lerden çıkıp, açık AVM'lere ve outlet'lere yöneldi. Aynı zamanda ciro üzerinden kiralama yöntemi uygulayan alışveriş merkezlerine talep daha da arttı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Moda Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Moda Parkı Şubesi bugün Kadıköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boyner İzmir'deki 9. mağazasını Point Bornova’da açtı!

Boyner, İzmir'deki dokuzuncu mağazasının açılışını yaşam, eğlence ve moda merkezi Point Bornova’da gerçekleştirdi. 

Tasarımcı Zeynep Kartal, Londra'da mağaza açıyor!

İngiltere'de yaşayan, Lady Gaga ve Kylie Minogue gibi yıldızları giydiren başarılı tasarımcı Zeynep Kartal, moda başkentlerinden biri olan Londra'da mağaza açıyor...

Caferağa Katılımcı Belediyecilik ile Moda Bostanı kararını verecek!

Kadıköy Belediyesi, Caferağa ve Osmanağa sakinlerinin önerileriyle ortaya çıkan çocuk yuvası, sosyal yaşam evi ve çocuk kütüphanesi taleplerini oylamaya sunuyor. Moda Bostanı olarak da bilinen alana hangi projenin yapılacağına mahalleli tarafından karar verilecek...

Gülşen İstanbul'da butik açacak!

Müzikteki başarısı kadar giyim tarzıyla adından sıkça söz ettiren Gülşen, moda sektörüne giriyor. Ünlü popçu, İstanbul'da butik için yer arıyor.

Mango, Sur Yapı Marka AVM'de mağaza açtı!

35 yıldır moda sektöründe kadın, erkek ve çocuk ürünleri yelpazesi ile varlığını sürdüren Mango, Sur Yapı Marka AVM'de  yeni mağazasının açılışını yaptı…

KİP Batman ve Sivas’ta mağaza açtı!

Türkiye’nin önde gelen erkek moda markaları arasında yer alan KİP, mağazalaşma hamlesinin önemli adımlarından birisi olarak Batman ve Sivas’ta iki yeni mağaza açtı.

Beymen Club 50'nci mağazasını Ankara Gordion AVM'de açtı!

30 yılı aşkın geçmişiyle Türk moda sektörünün öncü markalarından olan Beymen Club, Ankara Gordion AVM'deki 50'nci mağazasıyla müşterilerine hizmet veriyor... 

Moda Apik Ağa Konağı Haberi

Moda Apik Ağa Konağı



107 yıllık Apik Ağa Konağı talan edildi


Yıkımı bekliyor... Bir zamanlar yalılar, köşkler ve konaklarla süslü İstanbul'da, şimdi tarihi eser düşmanlığı adeta kol geziyor. 107 yıllık Apik Ağa Konağı da tarihi eser sayılmasına karşın, katledilecek ender yapılardan biri. 


Tarihi eser katliamı


1980 yılında ''korunması gerekli sivil mimarlık örneği'' olarak tescil edilen İstanbul Moda'daki tarihi Apik Ağa Konağı, 23 Ekim 1987 tarihinde alınan yeni bir karardan sonra yıkılmaya başlandı.


Emin DEMİRCİOĞLU


   BİR tarihi eser katliamı daha ortaya çıktı. 107 yıl önce yapılmış Moda'daki tarihi ''Apik Ağa Konağı'' 1980 yılında ''korunması gerekli sivil mimarlık örneği'' olarak tescil edilmiş olduğu halde, 23.07.1987 tarihinde...