03 / 05 / 2024

Moderatörlük Küresel Forumu

Moderatörlük Küresel Forumu

İslam ülkelerinin imar edilmesi, aşırıcı ideolojilerle mücadele, itidal ve orta yol ilkelerin yerleştirilmesi gibi konuların görüşüleceği, "İmar Metodu ve Yıkım Metodu Arasında" başlıklı konferans Ürdün'ün başkenti Amman'da başladı.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Küresel piyasalar Fed kararı sonrası temkinli hareket ediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini sabit bırakmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlerken, bugün de gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.

Küresel piyasalarda temkinli yükseliş öne çıktı!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan küresel piyasalar, haftanın devamında yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi öncesi sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyor.

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısı güç kazanmayı sürdürürken, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışı sınırlı da olsa risk algısının törpülenmesini sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalarda ‘resesyon’ endişesi dalga dalga yayılıyor! Hızlı yükselen petrol ve bakır çok sert düştü!

Küresel piyasalarda resesyon beklentisi endişeye dönüştü. Dünya borsaları bu nedenle satış ağırlıklık bir seyir izlerken, yurt içindeki piyasalar ise bugün Merkez Bankası’nın faiz kararını, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası’nın açıklamaları nefesler tutularak bekleniyor.

Küresel piyasalarda Fed heyecanı!

Küresel pay piyasaları, açıklanan üçüncü çeyrek bilançoları ve enflasyon endişeleri arasında Asya borsaları dışında alış ağırlıklı bir seyir izlerken, önümüzdeki hafta gözler merkez bankalarının faiz kararları ilk sıralarda olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi. İşte detaylar…

Kovid-19 ve ekonomik etkisi en büyük küresel risk!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Londra'da İstanbul Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu düzenlenecek!

İstanbul Finans Merkezi Girişimi iş birliğiyle hayata geçirilen “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör” isimli forum dizisinin üçüncüsü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla Londra’da düzenlenecek.

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Toplantısı Ankara'da yapıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığını yaptığı 2015 yılında Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın (GDCO)” 2015 yılı 3. Genel Kurul Hazırlık Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Türkiye küresel rekabette 16 basamak yükseldi!

Dünya Ekonomi Forumu'na (WEF) göre Türkiye küresel rekabette son dört yılda 16 basamak yükselirken, WEF Küresel Rekabet Endeksi Direktörü Margareta Drzeniek Hanouz, Türkiye'nin genel rekabet ivmesinin pozitif olduğunu söyledi.

Joachim Fels: 2014’te küresel ekonominin rotasını beş değişim belirler!

Amerikan bankacılık devinin küresel baş ekonomisti Fels ’e göre dünya ekonomisini Fed’in çıkış yöntemi, Japon ekonomisi, AB bankacılığı, Çin’in durumu ve gelişen ülkelerdeki yapısal reformlar etkileyecek

Vahdettin Ertaş: Küresel anlamda 2014 daha iyi geçecek!

Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş yaptığı açıklamada "2014 ’te belirsizliklerin azalmasıyla küresel piyasalarda ılımlı geçeceği öngörülen havanın iç piyasalara da yansımasını bekliyor" dedi

Moderatörlük Küresel Forumu Haberi

Moderatörlük Küresel Forumu

Çok sayıda bilim adamı ve siyasetçinin katıldığı konferansın açılışında konuşan Moderatörlük Küresel Forumu Başkanı Sadık el-Mehdi, "İmar metodu, ümmetin muzdarip olduğu yıkım hakikatini bilmekle başlar. İslam dünyasında fikri bir uyanış başlamalı, İslam'daki bir arada yaşam meşruiyetinin izahı için çalışılmalı, aynı toplumdaki dini çoğulculuğa saygı duyulmalı." dedi.


İslam ülkelerinin imarı için savaşların ve iç çatışmaların durması gerektiğine dikkati çeken Mehdi, Arap dünyasına, İsrail ile ilişkilerin temelinin belirlenmesi ve Arap halklarının haklarının geri alınması için Türkiye ve İran'la ortak güvenlik anlaşması imzalaması çağrısında bulundu.


Moderatörlük Küresel Forumu Genel Sekreteri Mervan el-Fauri ise "Ilımlılık ve orta yolda olmak, hayır ve şerrin, terör ve İslam'ın arasında olmak değil, hak, adalet ve özgürlüğe doğru tam bir yöneliştir." ifadesini kullandı.


Tunus Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro da...