08 / 05 / 2024

Küresel piyasalar Fed kararı sonrası temkinli hareket ediyor!

Küresel piyasalar Fed kararı sonrası temkinli hareket ediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini sabit bırakmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlerken, bugün de gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.



Son günlerde gündemden düşmeyen küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini sabit bırakmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlerken, bugün de gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.

Geçen senenin mart ayından bu yana her toplantıda politika faizini artıran Fed, 15 toplantıdan sonra bu adımlarına ara verdi.

Küresel piyasalar Fed kararı sonrası temkinli hareket ediyor!

Verilen detaylara göre, Fed, politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutarken, Fed tarafından yapılan açıklamada, "Hanehalkları ve işletmeler için daha sıkı kredi koşullarının ekonomik aktivite, işe alım ve enflasyon üzerinde baskı oluşturması muhtemeldir." ifadelerine yer verildi.

Aktarılan detaylara göe, ekonomiye ilişkin tahminlerini de açıklayan Fed, federal fon oranına ilişkin tahminini bu yıl sonu için yüzde 5,1'den yüzde 5,6'ya çıkarttı.

Paylaşılan detaylara göre, Fed'in federal fon oranına ilişkin 2024 yılı için tahmini yüzde 4,3'ten yüzde 4,6'ya, 2025 yılı için ise yüzde 3,1'den yüzde 3,4'e revize edildi. Ayrıca uzun dönem ortalama faiz beklentisi ise yüzde 2,5'te tutuldu.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, bankanın enflasyon tahminleri de bu sene için yüzde 3,3'ten yüzde 3,2'ye çekilirken, 2024 için yüzde 2,5 ve 2025 yılı için yüzde 2,1 şeklinde korundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön