27 / 04 / 2024

modüler sistem yapılar nedir

modüler sistem yapılar nedir

Konut projelerinde de kullanımı yaygınlaşan modüler yapı nedir, hangi daire tiplerine modüler yapı deniyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışları ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken, deprem kaygısı da tüketicileri farklı çözümlere yönlendirmek için düğmeye bastı. Bu çözümlerden bir tanesi de arsa üzerine yapılan modüler çelik yapılar...

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Modulus Modüler Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Modulus Modüler Yapı Anonim Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Bülent Aydın tarafından kuruldu.

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

Sg Prefabrik Modüler Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sg Prefabrik Modüler Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Kaya tarafından kuruldu.

Modüler prefabrik yapı sektörü 2022'den umutlu!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Pazarlama modüler sektörüne ilişkin 2022 beklentilerini açıkladı.

Volumetrik modüler yapılar yeni trend oldu!

Modüler inşaatın türleri arasında yer alan volumetrik modüler yapı, yeni trend haline geldi.

Modüler prefabrik çelik yapılar yatırımda daha avantajlı!

Prefabrik modüler yapılar geleneksel inşaata oranla daha kısa sürede tamamlanması nedeniyle yatırımcısına daha büyük kazanç sağlıyor. 

İnşaat sektöründe yeni trend modüler yapılar!

Modern bir inşaat yöntemi ve teknolojiyle evirilmiş sürdürülebilir ve yenilikçi bir yapım metodu olan modüler Dorçe Prefabrik tarafından yerel ve uluslararası projelerinde başarıyla hayata geçiriliyor. 

Pandemide modüler ev satışları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını döneminde doğayla iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar modüler evlere yöneldi. Fiyatların da uygun olması bu evlerde satışları ikiye katlandı

Dorçe'den modüler yapı sistemleriyle pratik bina çözümleri! 

Dorçe Prefabrik; modüler sistemler kullanarak binalar için hızlı ve pratik çözümler sunmaya devam ediyor. 

Dorçe Prefabrik, modüler sistemlerle modern yaşam alanları inşa ediyor!

Dorçe Prefabrik; modüler sistemler kullanarak oteller, okullar ve öğrenci yurtları gibi eğitim ve sağlık yapıları üretimi gerçekleştiriyor. 

Prefabrik, Modüler, Mobil Ev ve Yapı Sistemleri Fuarı 16-18 Eylül 2021'de!

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından Türkiye'de 16-18 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk kez yapılacak "Prefabrik, Modüler, Mobil Ev ve Yapı Sistemleri Fuarı"  250 katılımcı firma ve 20 bin ziyaretçi hedefi ile sektörün buluşma noktası olacak.

modüler sistem yapılar nedir Haberi

modüler sistem yapılar nedir

Modüler yapı nedir?

Modüler yapı, birimlerden oluşan ya da bir diğer deyişle parçalardan oluşan düzene deniyor. Buradan da anlaşılacağı gibi, modüler yapılar, birimlerin isteğe göre düzenlenmesi sonucu elde edilen düzenli yapıya deniyor.


Modüler yapılar, modül adı verilen parçaların birleştirimiyle oluşturulan demontaj ve montajı sistem çözümleri sunuyor. Söz konusu modüler yapıyı istenildiği zaman bozmak, istenildiği zaman başka bir yere taşımak mümkün olabiliyor.


Modüler yapıların özellikleri

Modüler yapılar, hızla ihtiyaç sahiplerinin, istek ve arzuları doğrultusunda şekil alabiliyor. Tüm ihtiyaçlara uygun hale getirilen modüler yapıların oluşturulması da fazla zahmet teşkil etmiyor.


Modüler yapılar sayesinde, oda sayısı, oda şekilleri oluşturulabiliyor. Modül birimleri, uzunlamasına ve enlemesine göre her boyutta olabiliyor.



Işıl Seren...