29 / 04 / 2024

Modüler prefabrik çelik yapılar yatırımda daha avantajlı!

Modüler prefabrik çelik yapılar yatırımda daha avantajlı!

Prefabrik modüler yapılar geleneksel inşaata oranla daha kısa sürede tamamlanması nedeniyle yatırımcısına daha büyük kazanç sağlıyor. 



Prefabrik modüler yapılar, geleneksel inşaata kıyasla çok daha kısa sürelerde  bitmesi nedeniyle, yatırımlardan daha yüksek kazan. almasını sağlıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dorçe Prefabrik'ten yapılan açıklamayla prefabrik modüler çelik yapıların avantajları hakkında bilgi paylaşıldı. 

Açıklamaya göre, bir iş kurarken bütçe planlaması için maliyetleri hesaplamak gerekiyor. Şirket, prefabrik modüler çelik yapılarıyla daha projenin en başında maliyetler öngörüyor ve prefabrik modüler yapılar geleneksel inşaata oranla çok daha kısa sürelerde bitiriliyor. Böylelikle  yatırımlardan daha yüksek kazanç alınmasına imkan tanınırken teslim edilen projeler daha erken bir tarihte faaliyetlerine başlaması için daha yüksek yatırım kazancına olanak tanıyor. Dorçe Prefabrik, ön üretimli çelik modüler yapılarını fabrika ortamında inşa edilip sahaya ayrışık modüller halinde taşıyor.

Modüler prefabrik çelik yapılar yatırımda daha avantajlı!

Bu ayrışık modüllerin montajı alanında uzman ekipler tarafından sahada hızlı bir şekilde gerçekleştirilirken, şantiye içinden ziyade dışında gerçekleştirilen inşaatın pek çok yararı bulunuyor. En dikkat çeken faydalardan biri de modüler inşaatın daha yüksek yatırım getirisi olması. 

Geleneksel yöntemlerle inşa edilen bir yapıda, iklim ve çevre koşulların inşaat süresi üzerindeki büyük etkisi bilinirken, sert hava koşulları, bu yapıların teslim tarihini de uzun bir süre geciktirebilir. İnşaattaki gecikme aynı zamanda kazançtaki gecikme olarak nitelerken, modüler inşaat, geleneksel inşaat yöntemleriyle kıyaslandığında önemli ölçüde hızlı inşa ediliyor. 

Yapı üzerinde çalışmalar başlamadan önce planlar tamamlanıyor

Dorçe Prefabrik modüler inşaat tasarımcıları ve mimarları, geleneksel yöntemlerin tersine yapı üzerinde çalışmalar başlamadan önce planlarını bitiriyor. 

Modüler çelik yapıların kullanıldığı projelerde hava koşullarına bağlı fiyat yükselişi söz konusu olmazken sözleşme imzalandığı andan itibaren maliyetin tam olarak ne olacağı biliniyor.

Modüler prefabrik çelik yapılar yatırımda daha avantajlı!

Dorçe'nin prefabrik çelik modüler yapıları belirli iş saatlerinde faaliyet gösteren üretim tesisinde çok sıkı kalite kontrol ve İSG prosedürleri altında üretildiği için, iş kazaları ve ilgili maliyet riskini büyük ölçüde azaltıyor. 

Tasiast İşçi Yaşam Kasabası Projesi 10 milyon adam/saat kazasızlık ödülüne layık görüldü

Verilen bilgiye göre bu çerçevede Moritanya Tasiast bölgesindeki 8 bin 400 kişilik Tasiast İşçi Yaşam Kasabası Projesi programına göre ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 

Proje dahilinde bölge ve iklimin zorlu çalışma koşullarına karşın sağlamış olduğu çalışma düzen ve disiplini ile 10 milyon adam/saat kazasızlık ödülüne layık görüldü.

Geleneksel yöntemlerle yapılan yapılarda, insani hataların bir sonucu olarak inşaat atıklar söz konusu olurken Dorçe Prefarik’in üretim tesisinde bu israfın da büyük oranda engelleniyor. 

Modüler prefabrik çelik yapılar yatırımda daha avantajlı!

Bu kapsamda Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi'de Dorçe Prefabrik tarafından tasarım, mühendislik, alt yapı ve üst yapı dahil anahtar teslim biten 26 bin kişilik işçi yerleşim kenti, prefabrik modüler ve ön üretimli ağır çelik yapı sistemi kullanılarak yapıldı. 

Projenin sözleşme modeli 40 yıl süreli Yap-İşlet-Devret (BOT) modeli olarak açıklanırken, geleneksel yapı sistemleri ile yaklaşık 4 senelik bir inşaat süresi tahmin edilen proje, modüler çelik yapı sistemiyle 290 gün gibi kısa bir sürede sona erdi. 

Bu sayede işverene inşaat süresinde 3 senelik bir süre kazandırılarak, işletme sözleşme süresi dahil alındı.

İnşaat sektöründe yeni trend modüler yapılar!


Geri Dön