10 / 05 / 2024

moğalistan inşaat projelo

moğalistan inşaat projelo

Türkiye-Moğolistan İş Konseyinde konuşan Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Tsogbaatar, ülkesinde ciddi bir kentsel dönüşüm ve nitelikli toplu konut üretimi için seferberlik başladığını söyledi.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

20 yıllık tecrübeli inşaat mühendisleri iş arıyor!

İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, her yıl üniversitelerden 12 bin inşaat mühendisinin mezun olduğunu belirterek, ''15-20 yıllık çok başarılı mühendisler bile işsiz geziyor" dedi.

Çalımoğlu İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Çalımoğlu İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Ve Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cuma Çalım  tarafından kuruldu. 

İnşaat maliyetlerinin artması projeleri durdurdu!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, inşaat sektöründe yaşanan son durumu değerlendirdi. Balcı, imar barışı ve kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili görüşlerini paylaştı. 

TİKA Moğolistan'da inşaat ve turizm yatırımları yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Moğolistan'da madencilik, tarım, hayvancılık, altyapı ve inşaat, imalat ve turizm alanlarında 450 civarında proje gerçekleştirdi.

Bursa'da inşaat sektöründe iş güvenliği semineri verildi!

İnşaat Mühendisleri Odası ( İMO ) Bursa Şubesi tarafından Peri Kalıp işbirliği ile inşaat Sektöründe Endüstriyel Kalıp ve iskele Sistemleri' semineri düzenlendi.

İnşaat sektörü 'çok tehlikeli işler' sınıfına giriyor!

İMO Bursa Şubesi hizmet binasında, inşaat mühendislerinin mesleki ve teknik alt yapısını geliştirmek için gerçekleştirilen Mesleğe Hazırlık Kursunda, katılımcılara Yavuz Bahadır Aksoy tarafından "İş Güvenliği ve İş Sağlığı Semineri' verildi.

Rifat Yüzbaşıgil: Gelişen bir ülkede inşaat sektörü başroldedir!

İMO Konya Şubesi'nin geleneksel iftar etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İMO Konya Şubesi Başkanı Rifat Yüzbaşıgil, "Gelişen bir ülkede inşaat sektörü başroldedir" dedi.

Van'da inşaat sektörü beklentileri karşılamadı!

İMO Van Şube Başkanı Turgut: "Van'da 2011 yılında yaşanan iki büyük depremden sonra durma noktasına gelen inşaat sektörü ilkbahar ile birlikte hareketlenmeyi beklerken, sektörde beklentiler bu yıl da şuana kadar karşılanmış değil." dedi.

Kasımoğlu inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

İnşaat ve enerji sektörlerinde yatırımları bulunan ve son yıllarda Kadıköy'de kentsel dönüşüm projelerine başlayan Kasımoğlu İnşaat, projelerinde ev sahiplerine enerjiyi %20-30 daha uygun fiyatlarla verebilmek için yatırımlarını hızlandırdı.

İnşaat atıkları geri dönüştürülebilir!

İMO Başkanı Dr. Cem Oğuz, Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak yapıların inşaat atıklarının geri dönüşümü sağlanabildiği takdirde taş ve kum ocakları ihtiyacının en aza inebileceğini söyledi.

İş kazalarında ölen 1.886 kişiden 423'u inşaat işçisi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, 2014'te iş kazalarında yaşamını yitiren 1.886 kişiden 423'ünün inşaat işçisi olduğunu söyledi.

moğalistan inşaat projelo Haberi

moğalistan inşaat projelo

Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Damdin Tsogbaatar, "Türk müteahhitlik sektörünü Moğolistan'da görmek istiyoruz" dedi. Tsogbaatar, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Moğolistan İs Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda, ülkesinin gelirlerinin büyük bir kısmını madencilik sektörünün oluşturduğunu, inşaat sektörünün de gelişmekte olan bir piyasa yapısına sahip olduğunu anlattı. Ülkesinde ciddi bir kentsel dönüşüm ve nitelikli toplu konut üretimi için seferberlik başladığını ve bu doğrultuda Türk müteahhitlerini Moğolistan'da iş yapmaya çağıran Tsogbaatar, şunları kaydetti: "İnşaat, 95 bin 700 kişilik istihdamla ülkenin en büyük sektörlerinden birisi. Ülkemizde 5 bin 600 inşaat şirketi mevcut. 2010-2014 aralığında sektör 4,6 kat büyüdü. 

Başkent nüfusunun yüzde 40'ı apartmanlarda yaşıyor ve başkentin geri kalanında da bu...