29 / 04 / 2024

mogan gölü temizlik

mogan gölü temizlik

İdris Güllüce’nin talimatı ile Gölbaşı Mogan Gölü’nde başlatılan temizlik çalışmaları hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kapsamda Mogan Gölü’nde dip çamuru temizlik fizibilite çalışmalarına başladı.

Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü oy çokluğuyla kabul edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında İmzalanan “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”,oy çokluğuyla kabul edildi.

Neslihan Turizm İnşaat Sağlık Gıda Temizlik Limited Şirketi kuruldu!

Neslihan Turizm İnşaat Sağlık Gıda Temizlik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Neslihan Aktaş tarafından kuruldu.

Endes Gıda Temizlik Medikal İnşaat Mühendislik Taşımacılık Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Endes Gıda Temizlik Medikal İnşaat Mühendislik Taşımacılık Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Endes tarafından kuruldu.

Eylül Global İnşaat Nakliye Reklam Gıda Temizlik Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eylül Global İnşaat Nakliye Reklam Gıda Temizlik Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ahmet Zıylan tarafından kuruldu.

Cenpa Lüks Hırdavat Gıda Temizlik Tekstil İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cenpa Lüks Hırdavat Gıda Temizlik Tekstil İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Akbulut tarafından kuruldu.

Mogan Gölü 1. etap projesi Ekim'de tamamlanacak!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü 1. etap kıyı bandı rehabilitasyon ve rekreasyon alanı çevre düzenlemesinin Ekim ayında tamamlanacağı müjdeledi.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Mogan gölü Kuğu Gölü Villaları'na değer katıyor!

Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde olan Gölü Villaları, Mogan gölündeki temizleme çalışmalardan en fazla etkilenen projelerin başında geliyor.. 

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat!

Gölbaşı Kuğu Gölü Villaları fiyat listesi 1 milyon 390 bin TL'den başlıyor. Proje Ankara'da Mogan Parkı'na yürüme mesafesinde yer alıyor...

İsc Otomotiv Tekstil Medikal İnşaat Gıda Temizlik Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İsc Otomotiv Tekstil Medikal İnşaat Gıda Temizlik Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi İsmet Çetin tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ankara Mogan Gölü 450 günde temizlenecek!

Gölbaşı’nın 30 yıldır temizlenemeyen doğa harikası gölü Mogan’da çalışmalar gelecek ay başlıyor. Mogan, 450 gün sürecek temizlikle eski günlerine dönecek

Ankara Mogan Gölü yeniden doğuyor!

"Mogan Gölü'nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı.

Ankara Mogan Gölü denetleniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mogan Gölü’nü kirlettiği iddia edilen göl çevresindeki tüm işletmeleri tek tek denetledi.

Mogan Gölü ihalesi TBMM gündemine taşındı!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'daki Mogan Gölü'nün temizlenmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Mogan Gölü ihalelerinin neden sonuçlanmadığını soran Gök sorularını, Başbakan Davutoğlu'na iletti.

mogan gölü temizlik Haberi

mogan gölü temizlik

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Gölbaşı Mogan Gölü’nde başlatılan temizlik çalışmaları hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kapsamda Mogan Gölü’nde dip çamuru temizlik fizibilite çalışmalarına başladı.

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi Mogan Gölü Batimetrik Harita Alımı, Çamur Hacmi-Göl Suyu Kalitesinin Belirlenmesi ve Dip Çamuru Temizlenmesi Uygulama Fizibilite Projesi ihalesi 01 Aralık 2014 tarihinde yapıldı. İhale değerlendirme çalışmaları ise devam ediyor.

Bakanlık, daha önceki yıllarda yapılan Mogan Gölü Dip Çamurunun İncelenmesi Projesi kapsamında; böyle bir içsel kirletici kaynağını ortadan kaldırarak gölün kirlilik düzeyini en aza indirmeyi amaçlıyor. Ayrıca önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde temizlik çalışmaları sayesinde göldeki sığlaşmanın önlenmesi, gölün su derinliği ve su hacminin artarak göldeki mevcut sucul ekosistemin eski doğal konumuna dönmesi, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl...