16 / 05 / 2024

moğolistana türk müzesi mi yapılacak

moğolistana türk müzesi mi yapılacak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ,Türklerin tarihini anlatan eserleri korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek için Moğolistan’da müze açacak.

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.

Şişli Atatürk Müzesi restore edildi!

Şişli'deki Atatürk Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, aslına uygun restore edilerek yeniden ziyarete açıldı.

Atatürk Müzesi hizmete açıldı!

Aslına uygun olarak restore edilen Şişli’deki Atatürk Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın da katıldığın bir törenle yeniden hizmete açıldı.

İzmir Atatürk Müzesi açıldı!

İzmir Birinci Kordon'da restorasyonu tamamlanan Atatürk Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in katıldığı törenle açıldı.

Damdin Tsogbaatar: Türk müteahhitlerini Moğolistan'da görmek istiyoruz!

Moğolistan nüfusunun yüzde 67'sini 2021 yılına kadar nitelikli konutlara yerleştirmek istediklerini söyleyen Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Damdin Tsogbaatar, "Türk müteahhitlik sektörünü Moğolistan'da görmek istiyoruz" dedi.

'Türk müteahhitleri Moğolistan'a bekliyoruz'

Moğolistan nüfusunun yüzde 67'sini 2021'e kadar nitelikli konutlara yerleştirmek istediklerini söyleyen İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Damdin Tsogbaatar, "Türk müteahhitlik sektörünü Moğolistan'da görmek istiyoruz" dedi.

Türk Müteahhitler Birliği'nden Libya açıklaması!

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Libya'da Tobruk Hükümeti'nin yaptığı son açıklamalar konusunda şu ana kadar Türk müteahhitlik firmalarına ulaşmış herhangi bir tebligatın bulunmadığını bildirdi.

Türk müteahhitleri 104 ülkede faaliyet gösteriyor!

2014 yılsonu itibariyle Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdikleri ülke sayısı 104'e, bu ülkelerde üstlendikleri proje sayısı 7 bin 684'e, projelerin toplam tutan ise 300.3 milyar dolara ulaştı.

Türk müteahhitler yurt dışında 7 bin 684 projeye imza atıyor!

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği, Ocak ayı İnşaat Sektörü Analiz Raporunu yayınladı. Üç ayda bir hazırlanan rapora göre 2014 yıl sonu itibariyle Türk müteahhitlerin iş yaptığı ülke sayısı 104'e, bu ülkelerde üstlendikleri proje sayısı da 7 bin 684'e çıktı.

Türk müteahhitler kaç ülkede faaliyet gösteriyor?

Türkiye Müteahhitler Birliği, Ocak ayı İnşaat Sektörü Analiz Raporu'nu yayınladı. 2014 yılsonu itibariyle Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdikleri ülke sayısı 104'e, bu ülkelerde üstlendikleri proje sayısı 7 bin 684'e çıktı..

Türk müteahhitler 104 ülkede 300,3 milyar dolarlık iş yaptı!

Türk müteahhitleri, 1972 yılından bu yana yurt dışında 104 ülkede 300.3 milyar dolarlık işe imza attı. 2015’te Rusya, Irak gibi pazarlarda risk olsa da yeni ülkelerde fırsatlar var

Türk müteahhitleri 104 ülkede iş yaptı!

Türk müteahhitleri, 1972 yılından bu yana yurt dışında 104 ülkede 300.3 milyar dolarlık işe imza attı. Alınan işlerin ağırlığına bakıldığında Türkmenistan ilk sırada bulunuyor

Türk müteahhitlerinin iş yaptığı ülke sayısı 104’e ulaştı!

TMB, Ocak ayı İnşaat Sektörü Analiz Raporu’nu yayınladı. Yıl sonu itibariyle Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdikleri ülke sayısı 104'e, üstlendikleri proje sayısı 7 bin 684'e, projelerin toplam tutarı ise 300.3 milyar ABD Dolarına ulaştı.

moğolistana türk müzesi mi yapılacak Haberi

moğolistana türk müzesi mi yapılacak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’un Nalayh ilçesinde bulunan Bilge Tonyukuk anıt alanında yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan eserler için müze kurulacak. Göktürk dönemine ait tarihi hadiselerin anlatıldığı yazıtlarda, birlik bütünlük mesajları verilip, devletin başındakilerin bilge danışmanlara sahip olmaları, onlarla uyum içinde çalışmaları halinde büyük işler başaracaklarının önemi vurgulanıyor. Yazıtın yazılış ve dikiliş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte araştırmacılar bu tarihi 724-725 olarak açıklıyor.


BİR ZAMANLAR KÜLLİYEYDİ


Prof. Dr. Ahmet Taşağıl kazı yaptıkları bölgenin 9 Oğuz bölgesi olduğunu belirtip, şu bilgileri verdi: “Burası eski Türk boylarının en doğu sınırı. Bundan sonra Moğollar var. TİKA burada bir müze yapmayı planlıyor. Artık Türkiye mirasına sahip çıkıyor. Anıtlar şu an orijinal yerlerinde. Sağında solunda heykeller olması gerekiyordu. Burası...