09 / 05 / 2024

Molla Halil Camii son durum

Molla Halil Camii son durum

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Molla Çelebi Camii yeniden yapılacak!

1958'de yıkılan ve 2011 yılında 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen Molla Çelebi Camii Yeniköy'deki yerinde yeniden hayata geçirilecek.

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Trabzon'daki kiliseye benzeyen camide inşaat durdu!

Trabzon'daki  Molla Halil Camisi'nin mimarisi kiliseye benzediği için inşaat çalışmaları durdu...

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

Kabataş Martı Projesi sahildeki yapılara zarar mı veriyor?

Kabataş’taki Martı Projesi’nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmalar esnasında 428 yıllık Molla Çelebi Camii’ye zarar verildiği iddia edildi.

Safranbolu Sadiye Hanım Camii'nin temeli atıldı!

Sadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kur’an Kursunun temeli Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın'ın da katılımıyla atıldı...

Harem-i İbrahim Camii ziyarete açıldı!

İsrail işgalinin en fazla hissedildiği şehirlerden El-Halil'de bulunan Harem-i İbrahim Camii ve şehir halkı Türkiyeli ziyaretçilerini bekliyor.

Trabzon Molla Halil Cami'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilmesi nedeniyle para yardımı yapılmayınca 10 yıldır bitirilemiyor.

Mamak Halil Çam Camii açıldı!

Ankara’nın Mamak ilçesinde hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan Halil Çam Camii ve Saliha Kur’an kursu dualarla hizmete açıldı.

Bursa Molla Arap Camii restore edilecek!

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen Molla Arap Camii'ni restore etmek için ön protokol imzalandığını söyledi.

Esenyurt Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü. Temel atma törenine Eski İç İşleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu da katıldı...

Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul Avrupa yakası Esenyurt ilçesi Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesi’nde yapılacak Molla Mahmut Camii’nin temeli törenle atıldı.

Esenyurt Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü. Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan tören programı protokol konuşmaları ile devam etti

Molla Halil Camii son durum Haberi

Molla Halil Camii son durum

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilirken cami inşaatı yaklaşık 2 yıl önce durdurulmuştu. Caminin inşaatına geçtiğimiz günlerde tekrar başlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, caminin kaba inşaatı bittikten sonra kilise görüntüsünde olduğu gerekçesiyle bağışlar kesildiği iddia edilirken, cami 10 yıldan fazladır bir türlü tamamlanamıyor. 

Karşıyaka Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Bayburt, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Caminin maddi imkansızlıklar yüzünden bitirilemediğini belirtirken caminin kiliseye benzediği sözlerine katılmadıklarını söyleyen Bayburt, cami inşaatının kaldığı yerden devam ettiğini ve yüzde 90’lık bölümünün aynı olacağını ifade etti.

Başkan Bayburt, “Bir yıldan fazla bir zamandır dernek başkanlığı görevini sürdürüyorum. Cami inşaatının durma nedeni maddi imkânsızlık. Cami inşaatı başlayalı yaklaşık 13...