18 / 05 / 2024

Moodys kredi itibarımız tehlikede

Moodys kredi itibarımız tehlikede

Moody’s’in EMEA Bölgesi Bankacılık Kıdemli Analisti Irakli Pipia, Türkiye’nin büyümesindeki yavaşlamanın, bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz olacağını öne sürerek, “Kredi büyüme hızının yüzde 10-15 civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz.

Kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı?

Kat irtifakı tapusu, henüz iskanı alınmamış daire tapularını kapsar. Peki, kat irtifaklı daireye kredi çıkar mı? İşte detaylar…

Müteahhitlik sektörümüz 128 farklı ülkede 10 bin 525 proje üstlendi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Müteahhitlik sektörümüz bugün itibarıyla dünyanın 128 farklı ülkesinde 418,7 milyar dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır." dedi.

Ruhsar Pekcan: 2020 ihracatımız hedefi aştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2020 yılı ihracatımız 25 Aralık itibarıyla 166 milyar doları geçerek program hedefi olan 165,9 milyar doları aşmıştır." açıklamasını yaptı.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

Sanayi Sitesi Yapı Kooperatiflerinin Kredi Kullanımına İlişkin Yönetmelik!

Sanayi Sitesi Yapı Kooperatiflerinin Kredi Kullanımına İlişkin Yönetmelik bugünkü 30715 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sanayi Sitesi Yapı Kooperatiflerinin Kredi Kullanımına İlişkin Yönetmelik detayları... 

GYO kurup halka arz planımız vardı, erteleyecek gibi görünüyoruz!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Babacan, "2019'da GYO kurup halka arz planımız vardı; yüksek faiz ve kur ortamı nedeniyle erteleyecek gibi görünüyoruz" dedi...

Tek bir vatandaşımız riskli binada oturmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, illere, üç ay içinde riskli binaların tespit edilmesine ilişkin genelge gönderdiklerini söyleyerek "Tek bir vatandaşımız riskli binada oturmayacak." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçak yapılaşmada sabrımız taştı!

İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kentsel dönüşüm değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Milletime sesleniyorum, artık sabrımız taştı'' diye konuştu.

Fettah Tamince: Yatırımlarımızı Türkiye'nin vizyonuna paralel yapıyoruz!

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Tamince, "12 ülkede faaliyet gösteriyoruz. 30 ülkede olmak istiyoruz. Daha çok Asya Pasifik'te büyümek istiyoruz ve onunla ilgili adımlarımızı atıyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor" dedi..

Murat Kurum: 52 Millet Bahçesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Her ile en az bir Millet Bahçesi yapma hedefiyle yola çıktık. '2'nci 100 Günlük Eylem Planı' kapsamında 28 ilde 25 milyon metrekare alanda 52 Millet Bahçesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi...

Yaşadığımız kentler mis gibi kokmalı!

Gayrimenkul ve yatırım alanında hizmet veren İzmirli Omorfo Danışmanlık firmasının kurucusu Emrullah Yılmaz, “Yaşadığımız kentler mis gibi kokmalı” diyerek kötü koku konusunda kurumlara çözüm ortaklığı yapıyor. 

Kurdaki dalgalanmaya karşı yeni adımlarımız olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik pek çok tedbiri hayata geçirdik, geçiriyoruz. Bu doğrultuda yeni adımlarımız olacak." dedi.

Bakanlık sayımızın azalmasıyla kazanılan binaları değerlendirdik!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakanlık sayımızın 16'ya düşmesiyle birlikte kazanılan binaları değerlendirdik, planlaması yapıldı. Bundan böyle kiracı olan yerlerin tamamından çıkmak suretiyle onları buralara taşıyarak buradan da çok ciddi bir tasarrufta bulunduk." dedi.

Moodys kredi itibarımız tehlikede Haberi

Moodys kredi itibarımız tehlikede

Moody’s’in EMEA Bölgesi Bankacılık Kıdemli Analisti Irakli Pipia, Türkiye’nin büyümesindeki yavaşlamanın, bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz olacağını öne sürerek, “Kredi büyüme hızının bu yıl yüzde 10-15 civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz” dedi.



İstanbul’dan uyardı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in EMEA Bölgesi Bankacılık Kıdemli Analisti Irakli Pipia, Türkiye’nin büyümesindeki yavaşlamanın; bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz olacağını öne sürerek, “Kredi büyüme hızının bu yıl yüzde 10-15 civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz” dedi.



Moody’s’in İstanbul’daki  “8. Yıllık Türkiye’nin Kredi Riski” Konferansı’nda konuşan Pipia, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’daki (GSYH) büyüme oranlarının bankacılık eğilimi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, bankacılık sisteminin analizi yapıldığında makro ortamda neler olup bittiğinin değerlendirildiğini ve makro koşullar hakkında fikir edinildiğini ifade etti.


3 büyük Türk bankası

Büyümedeki yavaşlamanın bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz...