01 / 05 / 2024

Moodys kredi notları

Moodys kredi notları

Türkiye'nin kredi notunu sürpriz bir şekilde düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu da Baa3'ten Ba1'e indirdi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıklamayı erteledi!

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini 5 Aralık'ta yapması beklenen Moody's 'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Türkiye ’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi.

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Covid-19 salgını kredi notlarını olumsuz etkileyecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Coronavirus (Covid-19) salgını ve petrol fiyatlarındaki şokun kredi notlarını olumsuz etkileyeceğini duyurdu.

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

SP Fransa ve S.Arabistan'ın kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Fransa ve Suudi Arabistan'ın kredi notunu değerlendirdi. S&P'den yapılan yazılı açıklamaya göre 2 ülkenin kredi notunu korudu.

Türkiye'nin kredi notları yatırımları durduramadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notlara değinerek notların yatırımları etkilemediğini belirtti.

Kredi not indirimleri, artırımlardan daha fazla düşecek!

Global kredi notlarının görünümün geçen yıldan daha zayıf olduğunu bildiren Fitch, bu yıl ülke kredi notlarında indirimlerin, artırımlardan daha fazla olması olasılığına işaret etti. Kuruluş ayrıca global büyüme tahminlerini de değiştirdi.

Kredi notu düşme riski olan ülke sayısı artıyor!

Kredi notlarında düşme riski yaşayan ülkelerin sayısının daha önce hiç olmadığı kadar yükseldiği belirtiliyor. Ülkelerin kredi notlarıyla ilgili bu yılın ilk açıklamaları, bugün İtalya'nın notu ile başlıyor.

Fitch, Kazakistan ve Mozambik'in kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

Moody’s TOKİ'nin de kredi notunu düşürdü!

Moody's 6 Türk bankasının teminatlı tahvil notlarını düşürdü. Ülkenin not indirimine paralel olarak İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri'nin yanı sıra TOKİ'nin de kredi notu düşürüldü.

Fitch Ratings, 5 ülkenin notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Finlandiya, Yunanistan, Kongo Cumhuriyeti, Namibya ve Andorra'nın kredi notlarının korunduğunu duyurdu.

Fitch 15 Türk bankasının kredi notlarını düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşürdü.

Derecelendirme sektöründe daha fazla rekabete ihtiyaç var!

Dünyadaki milyonlarca şirket, binlerce menkul kıymet ve onlarca ülkenin kredi notlarını, sadece üç derecelendirme kuruluşunun belirlemesi ciddi sorunları beraberinde getiriyor.

Moodys kredi notları Haberi

Moodys kredi notları


Türkiye'nin kredi notunu sürpriz bir şekilde düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu da Baa3'ten Ba1'e indirdi. Moody's, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin kredi notlarını Baa3'ten Ba1'e indirirken, görünümü durağan olarak belirledi.



Yeni...