12 / 05 / 2024

moodys mali yapı

moodys mali yapı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody' s, dış kırılganlıkların Türkiye'nin kredi notu (Baa3, negatif), banka ve şirketlerinin kredi profilleri üzerinde baskı yaratmaya devam ettiğini belirtti...

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.

Rusya’nın ardından iki ülke çekilme kararı aldı! Gerekçe mali kriz

Enerji ve mali kriz tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu krizi ikliminde Karadağ ve Kuzey Makedonya, İngiltere’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’ndan maliyetlerin artması nedeniyle çekildi.

Varlık barışından yararlanma süresi 30 Haziran'da sona eriyor!

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Emre Özerçen, mükelleflere herhangi bir mali yükümlülük getirmeden işletmelerinin mali yapısını düzenleme imkanı sağlayan varlık barışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte o açıklamalar...

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

İnşaat sektöründe pek çok projeyi hayata geçiren Tek Yapı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının tarihi ertelendi. 

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 21 Haziran'da!

İnşaat sektöründe birçok projeye imza atan Tek Yapı İnşaat yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısının tarihi belli oldu.

Yeşil Yapı'dan ilk 3 ayda 20.8 milyon TL'lik satış!

Yeşil Yapı'nın 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 20.8 milyon TL'lik satış elde etti. 

Ahmet Okay Karaata ve Zafer Barış Dikmen, Yapı Kredi Koray GYO'dan ayrıldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Genel Müdürü Ahmet Okay Karaata ve Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Zafer Barış Dikmen görevlerinden istifa etti.

AC Yapı İnşaat'ın duruşması 17 Mayıs'ta! 

İlk projesini Kent Life ismiyle İstanbul Sancaktepe'de hayata geçiren AC Yapı İnşaat, mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin konkordato davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Yapı Kredi Koray GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

Yapı Kredi Koray GYO'nun 2021 yılı hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının denetlenmesi için PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine karar verildi. 

Neo Yapı'nın kesin mühleti 3 ay uzatıldı!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapıya sahip olan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar çıktı. 

Yapı Kredi Koray GYO, PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Yapı Kredi Koray GYO, faaliyetlerini yürütmek üzere seçilen, PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin onaylanmasına karar verdi. 

Yapı Kredi Koray GYO bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Yapı Kredi Koray GYO, 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

moodys mali yapı Haberi

moodys mali yapı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dış kırılganlıkların Türkiye'nin kredi notu (Baa3, negatif), banka ve şirketlerinin kredi profilleri üzerinde baskı yaratmaya devam ettiğini belirtti. Açıklamada Türk bankacılık sisteminin fonlama yapısına da vurgu yapıldı. Mevcut kırılganlığın bankaların son yıllardaki artan kaldıraç seviyeleri ile daha da fazlalaştığı belirtilen raporda, "Moody's yine de bu risklerin güçlü sermaye tamponları ile hafifletildiğine dikkati çekmektedir" denildi. 


Sabah...